H σημερινή συνταγή εμπνέεται από το πηλιορείτικο σπετζοφάι κι εξελίσεται σε μια μαγική, comfort μακαρονάδα με Ψημένες κόκκινες πιπεριές Εδem, χωριάτικο λουκάνικο και χυλοπίτες.
Οι ψημένες κόκκινες πιπεριές είναι ένα ορεκτικό που λατρεύουμε στην Ελλάδα. Είναι όμως κι ένας σύμμαχος σε προϊόντα που μπορείς να διατηρείς για πολύ καιρό στο ντουλάπι σου, κι όταν σου έρθει η έμπνευση να τα μαγειρέψεις σε μια απολαυστική μακαρονάδα, όπως αυτή που σου δείχνω σήμερα. Ο καλύτερος συνδυασμός τους είναι η φέτα και μάλιστα είναι ένας συνδυασμός που
Tip 1: Οι αναλογίες αρκούν για 3-4 μερίδες.
Tip 2: Εκτός από χυλοπίτες μπορείς να χρησιμοποιήσεις και παπαρδέλες ή λιγκουίνι. Γενικά, ταιριάζουν τα πλατιά ζυμαρικά που αγκαλιάζουν τη σάλτσα.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 500 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 350 γρ. Ψημένες κόκκινες πιπεριές Εδem (1 συσκευασία, σουρωμένη από την άλμη)
- 400 γρ. χυλοπίτες
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας.
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
- 200 γρ. φέτα
- 4 αυγά
Εκτέλεση
- Σουρώνουμε τις Ψημένες κόκκινες πιπεριές Εδem από την άλμη της συσκευασίας.
- Τις μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια κοπής και τις κόβουμε σε ροδέλες, πάχους περίπου μισού εκατοστού.
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το χωριάτικο λουκάνικο κι ανακατεύουμε.
- Βάζουμε στο τηγάνι και τις Ψημένες κόκκινες πιπεριές Εδem κι ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας.
- Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγείες της συσκευασίας.
- Προσθέτουμε τις χυλοπίτες στο τηγάνι κι ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και τον μαϊντανό, ψιλοκομμένο.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Λίγο πριν σερβίρουμε, τηγανίζουμε τα αυγά και τα γαρνίρουμε πάνω από τις μερίδες