Αυτό το χριστουγεννιάτικο δεντράκι από τυρί κρέμα θέλει λίγα απλά υλικά, ελάχιστο χρόνο και πολύ κέφι για διακόσμηση! Είναι τέλειο να το σερβίρεις στη μέση του γιορτινού τραπεζιού κ όλοι θα το θυμούνται μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα! Μπορείς να το διακοσμήσεις με ελιές Καλαμών και δεντρολίβανο όπως το δικό μου αλλά επίσης μπορείς να βάλεις ρόδι, σμέουρα ακόμα και ξηρούς καρπούς όπως καβουρντισμένα φουντούκια κι αμύγδαλα!
Tip: Χρησιμοποίησα κουπάτ για μπισκότα για να κόψω το τυρί μου σε σχήμα αστεριού. Το τυρί που διάλεξα είναι γκούντα.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κτγ πάπρικα
- 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 400 γρ. Ελιές Καλαμών γεμιστές με πιπεριά ή αμύγδαλο
- 1 ματσάκι δεντρολίβανο
- 1 κομμάτι τυρί σε σχήμα αστεριού
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπόλ το τυρί κρέμα, το μαϊντανό, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Μεταφέρουμε το μίγμα σε μεμβράνη και δίνουμε κωνικό σχήμα.
- Αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Το βγάζουμε και διακοσμούμε με ελιές, δεντρολίβανο και βάζουμε το αστέρι από τυρί στην κορυφή.