Η κλασική συνταγή του cheesecake ερωτεύεται τα γεμιστά μπισκότα Παπαδοπούλου στην πιο απολαυστική εκδοχή του αγαπημένου γλυκού. Τα μπισκότα μπαίνουν στη βάση αλλά και μέσα στην κρέμα αναβαθμίζοντας κάθε μπουκιά.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διάβασε επίσης
Υλικά
Για τη βάση- 250 γρ. μπισκότα γεμιστά Παπαδοπούλου
- 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
600 γρ. τυρί κρέμα
-
70 γρ. ζάχαρη άχνη
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
-
150 γρ. μπισκότα γεμιστά Παπαδοπούλου (χοντροσπασμένα)
-
4 μπισκότα γεμιστά Παπαδοπούλου (κομμένα στη μέση)
Εκτέλεση
Για τη βάση-
Προετοιμαζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 20 εκ. βάζοντας λαδόκολλα στη βάση του.
-
Βάζουμε σε ένα blender τα μπισκότα γεμιστά Παπαδοπούλου και το λιωμένο βούτυρο.
-
Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
-
Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και πιέζουμε το μείγμα με ένα ποτήρι για να έχει ομοιόμορφο πάχος.
-
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε σαντιγί.
-
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, αφράτο μίγμα.
-
Προσθέτουμε τα μπισκότα γεμιστά Παπαδοπούλου και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
-
Μεταφέρουμε το μίγμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.
-
Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 3 ώρες.
-
Έπειτα, ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
-
Γαρνίρουμε με τα μπισκότα γεμιστά Παπαδοπούλου και σερβίρουμε