H συνταγή είναι απλή και η εκτέλεση πολύ εύκολη. Η γεύση όμως αυτού του cheesecake είναι η καλύτερη που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Δεν είναι μόνο ο συνδυασμός της λευκής με τη σοκολατένια κρέμα. Είναι κυρίως το πόσο αφράτη, βελούδινη, αέρινη κι ελαφριά είναι η κρέμα της συγκεκριμένης συνταγής. Θα τη λατρέψεις σε κάθε μπουκιά. Είναι το ιδανικό γλυκό για να κεράσεις σε γιορτινό τραπέζι κι όλοι θα σου ζητάνε να το φτιάχνεις ξανά και ξανά!
Tip: Εγώ το φτιάχνω σε τσέρκι 25 εκ. αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πιο μεγάλο (απλά θα βγει λίγο πιο χαμηλό). Φυσικά γίνεται και σε πυρέξ ή ό,τι ταψί έχεις.
Υλικά
Για τη βάση-
250 γρ. μπισκότα χτυπημένα στο blender
-
120 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
-
600 γρ. τυρί κρέμα
-
150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
Για τη βάση-
Προετοιμάζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 25 εκ. βάζοντας αντικολλητικό χαρτί στη βάση και στα τοιχώματα του.
-
Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
-
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και χτυπάμε για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα.
-
Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και πιέζουμε το μείγμα με ένα ποτήρι για να έχει ομοιόμορφο πάχος.
-
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με μίξερ χειρός.
-
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί.
-
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, αφράτο μίγμα.
- Μεταφέρουμε τη μισή από την κρέμα σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού.
-
Αδειάζουμε εναλλάξ τις δύο κρέμες πάνω από τη βάση μπισκότου απλώνοντας μεγάλες κουταλιές.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια.
-
Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 3 ώρες.
-
Έπειτα, ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.