search

Mac’n Cheese σε ένα μόνο ταψί με τσένταρ και ψητά μανιτάρια

Ετοιμάζεις το μενού των γιορτών;  Σου έχω την τέλεια συνταγή για ζυμαρικά στο φούρνο που γίνονται σε ένα μόνο ταψί για οικονομία χρόνου αλλά και για να μην έχεις να πλύνεις μετά όλη την κουζίνα!

Το μυστικό είναι στο τσένταρ που μπαίνει στο κέντρο και λιώνει δημιουργώντας το τέλειο mac n’ cheese αλλά και στο ψητά μανιτάρια γεμιστά με τυρί κρέμα από την Almito που δεν χρειάζονται καμία προετοιμασία, αλλά μπαίνουν απευθείας στο ταψί με τα υπόλοιπα υλικά.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά στριφτάρια
  • 400 γρ. τυρί τσενταρ
  • 2 συσκευασίες Μανιτάρια ψητά γεμιστά με τυρί κρέμα, Almito
  • 300 γρ. σκληρό τυρί (γραβιέρα ή παρμεζάνα) τριμμένο
  • 750 ml γαλα
  • 750 ml ζωμο κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C στις αντιστάσεις.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς τη βάση και τα τοιχώματα ενός ταψιού 30 εκ. x 15 εκ. με το ελαιόλαδο από τη συσκευασία Almito
  • Bάζουμε στο κέντρο το τυρί τσένταρ.
  • Προσθέτουμε γύρω γύρω τα ζυμαρικά, το γάλα, το ζωμό, το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι.
  • Σουρώνουμε τα μανιτάρια από τις συσκευασίες Almito και προσθέτουμε τα γεμιστά μανιτάρια.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα κουτάλι και μεταφέρουμε στο φούρνο.
  • Μετά από 15-20 λεπτά βγάζουμε από το φούρνο και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε το τσένταρ που έχει ήδη λιώσει με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Επιστρέφουμε στο φούρνο για άλλα 15 - 20 λεπτά.
  • Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε έξτρα τριμμένο τυρί από πάνω και το αφήνουμε να λιώσει.
  • Σερβίρουμε ζεστό.
Cool Artisan