Μια γλυκιά μπουγάτσα με φύλλο σφολιάτας και βελούδινη κρέμα κολοκύθας. Μια διαφορετική συνταγή από ό,τι έχεις συνηθίσει που είναι όμως πολύ πιο ελαφριά από την κλασική κρέμα.
Υλικά
Υλικά για τη γέμιση-
600 γρ ψίχα κολοκύθα καθαρισμένη
-
1/4 φλιτζάνι σιμιγδάλιχοντρό
-
150 γρ μαύρη ζάχαρη
-
2 αυγά (χτυπημένα)
-
1 κτγ κανέλα
-
1 κτγ τζίντζερ (σε σκόνη)
-
1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
-
1 πορτοκάλι (μόνο ξύσμα)
-
1 φύλλο σφολιάτα
-
1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
-
Βράζουμε την κολοκύθα και τη στραγγίζουμε καλά
-
Χτυπάμε την κολοκύθα σε ένα μπλέντερ ενώ είναι ακόμα ζεστή, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα να φουσκώσει.
-
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
-
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και βάζουμε στη μέση τη γέμιση.
-
Με ένα πινέλο "γυαλίζουμε'" τη σφολιάτα με το χτυπημένο αυγό.
-
Κλείνουμε και μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο
-
Ψήνουμε στους 160C για 1 ώρα και 15 λεπτά
-
Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά καιέπειτα σερβίρουμε σε κομμάτια