Ο καιρός ζητάει comfort γλυκά με βελούδινη σοκολατένια γέμιση που ρέει σαν λάβα σε κάθε μπουκιά. Ο ιδανικός σύντροφος για τις ώρες που θέλεις να βυθιστείς στη χαλάρωση του καναπέ.
Την έμπνευση για τη σημερινή συνταγή μου την έδωσε ένα πραγματικά μαγικό προϊόν που ανακάλυψα στα ράφια του www.amagiccabinet.com. Και βέβαια μιλάω για την Κρέμα Φιστικιού Αιγίνης με Σοκολάτα της ελληνικής εταιρίας FiveTwenty. Ο συνδυασμός πραλίνας φιστικιού Αιγίνης και σοκολάτας είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να δοκιμάσεις για όταν θέλεις μια “κουταλιά από κάτι γλυκό” ή για να αναβαθμίσεις τις ζαχαροπλαστικές σου δημιουργίες. Είναι λαχταριστό, χωρίς ζάχαρη και φτιάχνεται με φιστίκια που παράγονται στον βιολογικό οπωρώνα της Five Twenty στην Αίγινα. Θα το βρεις με ένα κλικ εδώ, στο www.amagiccabinet.com.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ. χυμό πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίου
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- 150 γρ. ταχίνι
- 150 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 100 γρ καρύδια
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
- 190 γρ. Κρέμα Φιστικιού Αιγίνης με Σοκολάτα της ελληνικής εταιρίας FiveTwenty, www.amagiccabinet.com
- λίγο κακάο και λίγο ηλιέλαιο για το ταψί
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια ακουμπάμε πάνω ένα γυάλινο μπολ προσέχοντας να μην ακουμπάει στο νερό.
- Βάζουμε την κουβερτούρα στο μπολ, και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα, μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι, ανακατεύουμε καλά, και μετά προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι.
- Παράλληλα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύσμα.
- Ενσωματώνουμε τα δυο μείγματα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, προσθέτουμε τα καρύδια και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα ελαφρά για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, τη μισή κρέμα φιστικιού με σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο ένα ταψί και μετά πασπαλίζουμε με κακάο για να μη μας κολλήσει το γλυκό. Επιλέγουμε κακάο και όχι αλεύρι για να μην φαίνονται τα άσπρα στίγματα όταν το ξεφορμάρουμε. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε λαδόκολλα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα μας στο ταψί.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα φιστικιού με σοκολάτα γάλακτος στην επιφάνεια και αναμειγνύουμε με ένα μικρό μαχαίρι.
- Ψήνουμε για 18 λεπτά φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
- Βγάζουμε απευθείας από το φούρνο, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα κόβουμε και σερβίρουμε.