search

Μπιφτέκια μοσχαρίσια με κρυμμένα λαχανικά

Πως θα κάνεις τα μικρά παιδάκια να φάνε λαχανικά και να τους αρέσουν; Τα κρύβεις μέσα σε αφράτα μπιφτέκια σερβιρισμένα με πατάτες που λιώνουν στο στόμα και γίνονται λουκούμι!

Μπρόκολο, καρότο, κολοκυθάκια περνάνε από το χοντρό του τρίφτη και μπαίνουν στο μίγμα του κιμά δίνοντας γεύση ενώ παράλληλα εμπλουτίζουν το πιάτο με τις βιταμίνες κι όλα τα θρεπτικά συστατικά τους! Τα μυστικά για αφράτα μπιφτέκια είναι:

  • Πάντα βάζουμε λίγο ξύδι.
  • Σε ένα κιλό κιμά βάζουμε 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Μπορείς να προσθέσεις κι ένα αυγό. Δεν είναι απαραίτητο αλλά βοηθάει για τέλειο σχήμα.
  • Αφήνουμε τον κιμά για τουλάχιστον 30-60 λεπτά στο ψυγείο να δέσει


Υλικά

Για τα μπιφτέκια
  • 1 kg κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 μεσαία καρότα τριμμένα
  • 2 baby κολοκύθια τριμμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένα
  • 1/2 μπρόκολο
  • 80 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις πατάτες
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 λεμόνια
  • 1-2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
 

Εκτέλεση

Για τις πατάτες φούρνου
  • Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ταψί μας.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα, έχοντάς τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο.
Για τα μπιφτέκια
  • Τρίβουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα λαχανικά, κατευθείαν μέσα στο μπολ για να πάρουμε όλα τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα.
  • Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να δέσουν οι γεύσεις.
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το ταψί με τις πατάτες
  • Τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα. Τα τελευταία 10 λεπτά γυρνάμε τα μπιφτέκια κι από την άλλη πλευρά.