Σήμερα σου δείχνω την απόλυτη συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλο με βρόμη! Η συνταγή για τα πιο αφράτα μπιφτέκια που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Ζουμερά, μαλακά, πεντανόστιμα σε κάθε μπουκιά. Μόλις τα φτιάξεις δεν θα δοκιμάσεις ποτέ καμία άλλη συνταγή.
Tip 1: Προτιμάμε πάντα κιμά από μπούτι κοτόπουλο για να είναι αφράτα και την επόμενη μέρα, ακόμα και κρύα.
Tip 2: Μπορείς να παίξεις με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και να βάλεις ρίγανη, θυμάρη, μπούκοβο, πάπρικα καπνιστή ή ό,τι άλλο σου αρέσει.
Tip 3: Μπορείς να προσθέσεις λίγο τυρί του τοστ ή γραβιέρα από πάνω τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος για να λιώσει.
Υλικά
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
- 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. ξύδι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά κοτόπουλο
- Περνάμε το κρεμμύδι και την τομάτα από το χοντρό του τρίφτη και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ.
- Ζυμώνουμε καλά το μίγμα
- Το αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει για μισή ώρα.
- Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε περίπου 150 γρ.
- Ψήνουμε στους 170 για περίπου 50 λεπτά και στα μισά τα γυρίζουμε.
- Εναλλακτικά τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές.