search

Μπιφτέκια κοτόπουλο με βρόμη

Σήμερα σου δείχνω την απόλυτη συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλο με βρόμη! Η συνταγή για τα πιο αφράτα μπιφτέκια που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Ζουμερά, μαλακά, πεντανόστιμα σε κάθε μπουκιά. Μόλις τα φτιάξεις δεν θα δοκιμάσεις ποτέ καμία άλλη συνταγή.

Tip 1: Προτιμάμε πάντα κιμά από μπούτι κοτόπουλο για να είναι αφράτα και την επόμενη μέρα, ακόμα και κρύα.

Tip 2: Μπορείς να παίξεις με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και να βάλεις ρίγανη, θυμάρη, μπούκοβο, πάπρικα καπνιστή ή ό,τι άλλο σου αρέσει.

Tip 3: Μπορείς να προσθέσεις λίγο τυρί του τοστ ή γραβιέρα από πάνω τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος για να λιώσει.



Υλικά

  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
  • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά κοτόπουλο
  • Περνάμε το κρεμμύδι και την τομάτα από το χοντρό του τρίφτη και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ.
  • Ζυμώνουμε καλά το μίγμα
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει για μισή ώρα.
  • Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο.
  • Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε περίπου 150 γρ.
  • Ψήνουμε στους 170 για περίπου 50 λεπτά και στα μισά τα γυρίζουμε.
  • Εναλλακτικά τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές.
Cool Artisan