search

Μπιφτέκια από ρεβίθια στο airfryer

Τα ρεβίθια δεν είναι μόνο για σούπα. Είναι ένα καταπληκτικό υλικό για να φτιάξεις μπιφτέκια (ή κεφτεδάκια) και να τα ψήσεις στο airfryer. Θρεπτικά και φουλ στην πρωτεΐνη, θα σου δώσουν ένα πεντανόστιμο πιάτο πολύ χαμηλό σε λιπαρά.

Tip: Κάνε διπλή δόση και βάλε στην κατάψυξη για να έχεις έτοιμο φαγητό τις μέρες που δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις.



Υλικά

Για τα μπιφτέκια
  • 300 γρ. ρεβίθια, κατεψυγμένα
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 1 αυγό
  • 2 κτσ ψιλοκομμένο φρέσκο μαΐντανό
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 160 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 40 ml ταχίνι
  • Αλάτι Ιμαλαίων
  • 1 κτγ κόκκινο πιπέρι
  • 1 κτγ σκόνη σκόρδο
  • 1 κτγ σκόνη κρεμμύδι
Για τη sauce
  • 100 γρ. μαγιονάτα
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 1 κτγ άνιθο ψιλοκομένο
  • Αλάτι ψιλό μεσολογγίου
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα μπιφτέκια
  • Βράζουμε τα ρεβίθια για μια ώρα
  • Τα τελευταία 30 λεπτά προσθέτουμε και τη γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τη γλυκοπατάτα
  • Πολτοποιούμε στο μπλέντερ
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ομογενοποιούμε
  • Πλάθουμε μπιφτέκια
  • Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά και τα τελευταία 10 λεπτά τα γυρνάμε κι από την άλλη πλευρά
Για τη sauce
  • Αναμειγνύουμε τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρουμε
Cool Artisan