Η καλύτερη, πιο νόστιμη, πιο απολαυστική, πιο εύκολη συνταγή για baby πατάτες φούρνου! Το μυστικό είναι στο βράσιμο που γίνεται για περίπου 30 λεπτά πριν μπουν οι πατάτες στο φούρνο, ενώ ο συνδυασμός από παρμεζάνα, σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά δημιουργεί το πιο ωραίο συνοδευτικό για κορόπουλο, μπιφτέκια ή ό,τι άλλο κρέας θες.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 1 κιλό baby πατάτες
- 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, περασμένες από τον τρίφτη
- 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο θυμάρι
- 100 γρ παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
- Τις βράζουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά ώστε να μπορεί να περάσει ένα πιρούνι μέσα τους.
- Στραγγίζουμε καλά.
- Λαδώνουμε ελαφρώς μια λαδόκολλα με ελαιόλαδο.
- Αραδιάζουμε τις πατάτες πάνω στη λαδόκολλα και με ένα πρες-πουρέ ή ένα ποτήρι πατικώνουμε ελαφρώς τις πατάτες.
- Τις αλατίζουμε και τις περιχύνουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο να ψηθούν για 15 λεπτά.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το μαϊντανό και το θυμάρι.
- Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο, προσθέτουμε μια κουταλιά από το μίγμα πάνω σε κάθε πατάτα και ψήνουμε μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανές για ακόμα 5 λεπτά.