search

Baby πατάτες φούρνου, σπαστές

Η καλύτερη, πιο νόστιμη, πιο απολαυστική, πιο εύκολη συνταγή για baby πατάτες φούρνου! Το μυστικό είναι στο βράσιμο που γίνεται για περίπου 30 λεπτά πριν μπουν οι πατάτες στο φούρνο, ενώ ο συνδυασμός από παρμεζάνα, σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά δημιουργεί το πιο ωραίο συνοδευτικό για κορόπουλο, μπιφτέκια ή ό,τι άλλο κρέας θες.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 1 κιλό baby πατάτες
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, περασμένες από τον τρίφτη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο θυμάρι
  • 100 γρ παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  • Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
  • Τις βράζουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά ώστε να μπορεί να περάσει ένα πιρούνι μέσα τους.
  • Στραγγίζουμε καλά.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς μια λαδόκολλα με ελαιόλαδο.
  • Αραδιάζουμε τις πατάτες πάνω στη λαδόκολλα και με ένα πρες-πουρέ ή ένα ποτήρι πατικώνουμε ελαφρώς τις πατάτες.
  • Τις αλατίζουμε και τις περιχύνουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο να ψηθούν για 15 λεπτά.
  • Αναμειγνύουμε  σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το μαϊντανό και το θυμάρι.
  • Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο, προσθέτουμε μια κουταλιά από το μίγμα πάνω σε κάθε πατάτα και ψήνουμε μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανές για ακόμα 5 λεπτά.
Cool Artisan