search

Αυγά σε σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνα

 

Καλοκαιρινά, απλά, γρήγορα και πανεύκολα! Λαχταριστό φαγάκι με λίγα λιπαρά που φτιάχνεται και τρώγεται απευθείας στο τηγάνι! Μην λερώνουμε κ πολλά πολλά. Είναι τέλειο με τις ώριμες ντομάτες του καλοκαιριού που δένουν στην πιο γλυκιά σάλτσα.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 20 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μελιτζάνες, κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • 4 ώριμες ντομάτες, χτυπημένες στο μπλέντερ
  • 4 αυγά
  • 40 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένη με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια.
  • Προαιρετικά τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό κι αλάτι να ξεπικρίσουν για 30 λεπτά και τις σουρώνουμε.
  • Τις σοτάρουμε σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε ελαιόλαδο.
  • Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, σκόνη σκόρδο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  • Χτυπάμε τις ντομάτες στο μπλέντερ να γίνουν χυμός.
  • Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας στο τηγάνι και σιγομαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά να δέσει η σάλτσα μας.
  • Με μια ξύλινη κουτάλα σχηματίζουμε πηγαδάκια στη σάλτσα και προσθέτουμε τα αυγά.
  • Προσθέτουμε και το τυρί από πάνω.
  • Μόλις ψηθεί το ασπράδι των αυγών και λιώσει το τυρί σερβίρουμε απευθείας.
Cool Artisan