Καλοκαιρινά, απλά, γρήγορα και πανεύκολα! Λαχταριστό φαγάκι με λίγα λιπαρά που φτιάχνεται και τρώγεται απευθείας στο τηγάνι! Μην λερώνουμε κ πολλά πολλά. Είναι τέλειο με τις ώριμες ντομάτες του καλοκαιριού που δένουν στην πιο γλυκιά σάλτσα.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 20 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μελιτζάνες, κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
- 4 ώριμες ντομάτες, χτυπημένες στο μπλέντερ
- 4 αυγά
- 40 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένη με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια.
- Προαιρετικά τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό κι αλάτι να ξεπικρίσουν για 30 λεπτά και τις σουρώνουμε.
- Τις σοτάρουμε σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε ελαιόλαδο.
- Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, σκόνη σκόρδο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάμε τις ντομάτες στο μπλέντερ να γίνουν χυμός.
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας στο τηγάνι και σιγομαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά να δέσει η σάλτσα μας.
- Με μια ξύλινη κουτάλα σχηματίζουμε πηγαδάκια στη σάλτσα και προσθέτουμε τα αυγά.
- Προσθέτουμε και το τυρί από πάνω.
- Μόλις ψηθεί το ασπράδι των αυγών και λιώσει το τυρί σερβίρουμε απευθείας.