search

Ατομικές Σφολιάτες με Κρέμα Βανίλιας, Μέλι και Φιλέ Αμυγδάλου στο Airfryer

Μια πολύ γρήγορη εκδοχή – σαν σπιτικό κρουασάν – με κρέμα βανίλιας στο εσωτερικό και τραγανό αμύγδαλο από πάνω.

Διατροφική ανάλυση ανά τεμάχιο (περίπου):

🔥 Θερμίδες: ~350 kcal
💪 Πρωτεΐνη: ~6 γρ.
🥑 Λιπαρά: ~17 γρ.
🍞 Υδατάνθρακες: ~45 γρ.



Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κρόκος αυγού (για επάλειψη)
  • 30 γρ. φιλέ αμυγδάλου (για γαρνίρισμα)
Για την κρέμα βανίλιας:
  • 250 ml γάλα
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κρόκος αυγού
  • 150 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Προετοιμασία της κρέμας βανίλιας:
  1. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κρόκο αυγού, το κορν φλάουρ και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα, ανακατεύουμε και επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  4. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
  5. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Θέλουμε να είναι αρκετά πηχτή - σαν ζελέ.
Προετοιμασία σφολιάτας:
  1. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 6 τετράγωνα ή στρογγυλά κομμάτια.
  2. Με ένα μαχαίρι, χαράζουμε ελαφρά ένα μικρό πλαίσιο γύρω από την άκρη κάθε κομματιού.
  3. Αλείφουμε τις άκρες με τον κρόκο αυγού.
  4. Προσθέτουμε 1-2 κ.σ. κρέμας βανίλιας στο κέντρο κάθε σφολιάτας.
  5. Πασπαλίζουμε τις ζεστές σφολιάτες με φιλέ αμυγδάλου.
  6. Ψήνουμε στο air fryer στους 180°C για 10-12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Γαρνίρισμα:
  1. Αν θέλουμε, περιχύνουμε με λίγο επιπλέον μέλι για περισσότερη γλύκα.
  2. Σερβίρουμε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Cool Artisan