Μια πολύ γρήγορη εκδοχή – σαν σπιτικό κρουασάν – με κρέμα βανίλιας στο εσωτερικό και τραγανό αμύγδαλο από πάνω.
Διατροφική ανάλυση ανά τεμάχιο (περίπου):
🔥 Θερμίδες: ~350 kcal
💪 Πρωτεΐνη: ~6 γρ.
🥑 Λιπαρά: ~17 γρ.
🍞 Υδατάνθρακες: ~45 γρ.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 κρόκος αυγού (για επάλειψη)
- 30 γρ. φιλέ αμυγδάλου (για γαρνίρισμα)
Για την κρέμα βανίλιας:
- 250 ml γάλα
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κρόκος αυγού
- 150 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Προετοιμασία της κρέμας βανίλιας:
- Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κρόκο αυγού, το κορν φλάουρ και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα, ανακατεύουμε και επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Θέλουμε να είναι αρκετά πηχτή - σαν ζελέ.
Προετοιμασία σφολιάτας:
- Κόβουμε τη σφολιάτα σε 6 τετράγωνα ή στρογγυλά κομμάτια.
- Με ένα μαχαίρι, χαράζουμε ελαφρά ένα μικρό πλαίσιο γύρω από την άκρη κάθε κομματιού.
- Αλείφουμε τις άκρες με τον κρόκο αυγού.
- Προσθέτουμε 1-2 κ.σ. κρέμας βανίλιας στο κέντρο κάθε σφολιάτας.
- Πασπαλίζουμε τις ζεστές σφολιάτες με φιλέ αμυγδάλου.
- Ψήνουμε στο air fryer στους 180°C για 10-12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Γαρνίρισμα:
- Αν θέλουμε, περιχύνουμε με λίγο επιπλέον μέλι για περισσότερη γλύκα.
- Σερβίρουμε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.