search

Αλμυρό κέικ με μπουκιές ζύμης και τυρί

Σήμερα σου δείχνω το πιο νόστιμο ορεκτικό που μπορείς να φτιάξεις για το γιορτινό τραπέζι σε λιγότερο πό 5 λεπτά! 

Η Pillsbury κυκλοφόρησε ένα πεντανόστιμο νέο προϊόν , τις Γευστικές Μπουκιές με σκόρδο και μυρωδικά για να φτιάξεις ένα αλμυρό κέικ, ή για να το θέσω σε “άψογα ελληνικά” ένα pull apart bread, δηλαδή ένα ψωμί από μπουκιές ζύμης που ενώνονται με λιωμένα τυριά. Μέσα σε αυτό το ψωμί μπορείς εσύ να βάλεις ό,τι θέλεις: τυριά, αλλαντικά, ντοματίνια, λουκάνικο, τσορίθο, λιαστές ντομάτες… ό,τι θα έβαζες και σε μια πίτσα δηλαδή.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις τη συσκευασία, να κόψεις τη ζύμη σε κομμάτια κι έπειτα να στήσεις το ψωμί σε μια φόρμα για κέικ. Μέσα στη συσκευασία θα βρεις και ένα σκορδο-βούτυρο με διάφορα μυρωδικά για να δώσεις έξτρα γεύση στη ζύμη σου.

 

Tip 1: Χρησιμοποίσε αντικολλητική φόρμα κέικ ή ό,τι φόρμα έχεις αλλά κάλυψε τη με λαδόκολλα

Tip 2: Μπορείς να έχεις στήσει τα υλικά στη φόρμα από νωρίς και να τα ψήσεις τελευταία στιγμή πριν έρθουν οι καλεσμένοι σου.

Tip 3: Ταιριάζει τέλεια σε μπολυφέ αλλά και σαν συνοδευτικό σε μια βελουτέ σούπα

 

Δες εδώ το βίντεο

 

 



Υλικά

  • 1 συσκευασία Γευστικές Μπουκιές με σκόρδο και μυρωδικά Pillsbury
  • 100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 1 αυγό (προαιρετικά)
  • 30 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ λουκάνικο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 5 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί, την κρέμα γάλακτος, τους κύβους λουκάνικου και τα ντομαντίνια κομμένα στη μέση.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Ανοίγουμε τη συσκευασία Γευστικές Μπουκιές με σκόρδο και μυρωδικά Pillsbury και βγάζουμε τη ζύμη. Μέσα στη συσκευασία θα βρεις 6 στρογγυλά κομμάτια ζύμης και ένα δοχείο με σκορδοβούτυρο.
  • Κόβουμε κάθε κομμάτι σε 4 μέρη με ένα μαχαίρι
  • Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων
  • Βάζουμε τα μισά κομμάτια της ζύμης στη βάση μιας φόρμας για κέικ, αντικολλητικής ή στρωμένης με λαδόκολλα
  • Αλοίφουμε τη ζύμη με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο.
  • Προσθέτουμε το μείγμα του τυριού
  • Βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη.
  • Αλοίφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 24-26 λεπτά
Cool Artisan