search

Αλμυρά Pancakes με καλαμπόκι

Comfort, πεντανόστιμα αλμυρά pancakes για το brunch του Σαββατοκύριακου στο σπίτι με λιωμένο τυρί ενδιάμεσα και τηγανητό αυγό από πάνω. Tο αλεύρι καλαμποκιού σε συνδυασμό με το καλαμπόκι στο εσωτερικό κάνουν τη διαφορά και δίνουν απολαυστική αίσθηση σε κάθε μπουκιά.

Tip: Οι αναλογίες αρκούν για 2 μερίδες.

Δες εδώ το βίντεο:

 

Διάβασε επίσης



Υλικά

Για τα pancakes
  • 60 γρ.  αλεύρι για ολες τις χρήσεις
  • 60 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
  • 180 γρ. καλαμπόκι (κονσέρβα, σουρωμένο)
  • 3 αυγά
  • 1 κτγ μπέικιν παάυντερ
  • 140 ml γαλα
  • Αλατι
  • Πιπέρι
Για το στήσιμο
  • 10 φέτες τυρί του τοστ
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

Για τα pancakes  
  • Χωρίζουμε τα αυγά από τα ασπράδια σε δύο μπολ
  • Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα στο ένα μπολ.
  • Στο άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τους κρόκους και κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι καλαμποκιού, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το baking powder.
  • Προσθέτουμε το καλαμπόκι κι ανακατεύουμε.
  • Με μια μαρίζ διπλώνουμε τη μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων
  • Βάζουμε ελάχιστο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα με μια μεγάλη κουτάλα.
  • Μόλις είναι έτοιμη η κάτω πλευρά γυρίζουμε το pancake και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Προσθέτουμε το τυρί του τόστ από την ψημμένη πλευρά να λιώσει.
  • Καλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη η κάτω πλευρά μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες στην επάνω πλευρά.
  • Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη
  • Τηγανίζουμε τα αυγά μας όπως τα θέλουμε (μελάτα ή σφιχτά) και τα αλατοπιπερώνουμε
  • Στήνουμε τα pancakes στα πιάτα και σερβίρουμε με το αυγό στην κορυφή.
Cool Artisan