Αρωματικός κιμάς με λιωμένο τσένταρ και την “εθνική” σαλάτα του μεξικό, το pico de gallo μπαίνουν σε τορτίγιες, ψήνονται, γίνονται τραγανές και σερβίρονται με έξτρα λάιμ στο πλάι.
Υλικά
Για τον κιμά
-
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
20 ml ελαιόλαδο
-
1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
-
αλάτι
-
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-
200 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
Για το pico de gallo
-
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
-
2 τομάτες ώριμες σφικτές, κομμένες σε κυβάκια
-
1/4 ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο
-
1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
-
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το ψήσιμο- σερβίρισμα
-
200 γρ. τυρί τσένταρ
-
3 λάιμ
Εκτέλεση
Για τον κιμά
-
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο
-
Προσθέτουμε τομ κιμά
-
Μόλις πάρει χρώμα και είναι εντελώς έτοιμο προσθετουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και βγάζουμε από το μάτι
Για το pico de gallo
-
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ
-
Βάζουμε σε κάθε τορτίγια κιμά, τυρί, pico de gallo.
-
Ρολάρουμε, βάζουμε λίγο τυρί στην επιφάνεια και ψήνουμε στο airfryer για 6 λεπτά στους 180°C.
-
Σερβίρουμε σε πιατέλα με έξτρα λάιμ στο πλάι.