search

5 Μόνο Υλικά: Λαζάνια με μανιτάρια και παρμεζάνα

Τα λαζάνια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου ζυμαρικά! Μερικές φορές όμως η διαδικασία με τις στρώσεις είναι χρονοβόρα κι απαιτεί “μεγάλη” ποσότητα υλικών. Για το λόγο αυτό επιστράτευσα ένα κόλπο, ένα πραγματικό life hack που τα κάνει τη χρήση τους πραγματικά εύκολη και γρήγορη! Τα σπάω μέσα στη σάλτσα που μαγειρεύω τα ζυμαρικά μου κι έτσι ενώ απελευθερώνουν το άμυλο τους δένουν και τη σάλτσα μου.

Σημείωση: Για να μην αγριέψετε (μερικοί) στα hate comments (πάλι) κάτω από τα βίντεο αυτής της σειράς: όταν λέω 5 υλικά εννοώ τα βασικά. Δεν περιλαμβάνω αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, νερό, μυρωδικά και μπαχαρικά (όπως π.χ. πάπρικα ή μπούκοβο) που έχουμε όλοι σπίτι μας. Αυτά θα τα σημειώνω σαν extras όπου χρειάζονται!

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

5 Βασικά Υλικά:
  • 800 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν (ή ό,τι άλλα μανιτάρια σου αρέσουν), κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 800 ml γάλα
  • 300 γρ. παρμεζάνα (+100 γρ. για το τελείωμα)
  • 6 φύλλα λαζάνια
Extras:
  • 40 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 900 ml νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • 1/2 κτγ σκόνη κρεμμύδι
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ ξερό θυμάρι
  • 1 κτγ φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια (κομμένα σε λεπτές φέτες) και τα σοτάρουμε να χάσουν τον όγκο τους και να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά κι ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το "χοντροσπάμε" με μια σπάτουλα.
  • Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και στη συνέχεια σπάμε σε μεσαία κομμάτια τα λαζάνια απευθείας μέσα στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε καλά και διαχωρίζουμε τα λαζάνια (για να μην κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους).
  • Σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά και προσθέτουμε τα 300 γρ. από την παρμεζάνα.
  • Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή.
  • Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο ταψί (15 εκ. x 30 εκ.).
  • Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα για 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, καλύπτουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε για άλλα 7-8 λεπτά να λιώσει το τυρί και να κάνει κρούστα.
  • Σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό.
Cool Artisan