Θα σου πάρει λιγότερο από 15 λεπτά στην κουζίνα να φτιάξεις αυτή τη λαχταριστή κοτόπιτα με τυρί που λιώνει σε κάθε μπουκιά. Απλά σοτάρεις τον κιμά από κοτόπουλο, το ανακατεύεις με όλα τα υλικά και ψήνεις. Τόσο Απλά! Και το αποτέλεσμα είναι εθιστικό σε κάθε μπουκιά.
Σημείωση: Για να μην αγριέψετε (μερικοί) στα hate comments (πάλι) κάτω από τα βίντεο αυτής της σειράς: όταν λέω 5 υλικά εννοώ τα βασικά. Δεν περιλαμβάνω αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, νερό, μυρωδικά και μπαχαρικά (όπως π.χ. πάπρικα ή μπούκοβο) που έχουμε όλοι σπίτι μας. Αυτά θα τα σημειώνω σαν extras όπου χρειάζονται!
Υλικά
5 Βασικά Υλικά:- 400 γρ. κιμά κοτόπουλο
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 2 αυγά
- 300 γρ. μοτσαρέλα (+100 γρ. για το τελείωμα)
- 50 γρ. βρώμη
- 40 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
- 1/2 κτγ σκόνη κρεμμύδι
- 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 1 κτγ μπούκοβο
- 1/2 κτγ ξερό θυμάρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε τη βρώμη, την τριμμένη μοτσαρέλα κι ανακατεύουμε.
- Σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τον κιμά κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά, μυρωδικά κι ανακατεύουμε.
- Μόλις πάρει ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα το μεταφέρουμε στο μπολ με το μίγμα.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό, στρογγυλό ταψί με διάμετρο 30 εκ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι ταψί έχεις, το μόνο που αλλάζει είναι το μέγεθος της πίτας. Αν δεν έχεις αντικολλητικό ταψί, κάλυψε το με αντικολλητικό χαρτί.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια της πίτας με την έξτρα μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 35-45 λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστή.