Η πιο νόστιμη συνταγή είναι και η πιο απλή. Η μαγεία τις γαριδομακαρονάδας κρύβεται στις φρέσκες γαρίδες και στις ώριμες ντομάτες. Βέβαια, αν θέλεις μια εύκολη λύση μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κατεψυγμένες που είναι ήδη καθαρισμένες.
Tip 1: Στην περίπτωση που πάρεις φρέσκες γαρίδες βράσε τα κεφάλια σε νερό για να φτιάξεις ζωμό το οποίο θα χρησιμοποιήσεις στη σάλτσα για πιο έντονη γεύση
Tip 2: Προτείνω να αποφύγεις το τριμμένο τυρί σε αυτή τη συνταγή αλλά αν θέλεις οπωσδήποτε προτίμησε φέτα αντί για παρμεζάνα.
Υλικά
- 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- 50 ml ελαιόλαδο (και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κτγ μπούκοβο
- 50 ml ούζο
- 500 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 λεμόνι (μόνο ξύσμα)
- 2 κτγ μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 300 γρ. ζυμαρικά λινγκουίνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς συνατή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Προσθέτουμε 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες για να τις αφαιρέσουμε κατά το σερβίρισμα. Θέλουμε να δώσουν άρωμα αλλά να μην βαρύνουν τη γεύση.
- Έπειτα προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και το μπούκοβο.
- Μαγειρεύουμε μόνο για 2 λεπτά γιατί αν τις παραμαγειρέψουμε θα σκληρύνουν και δεν θα είναι τρυφερές. Στη συνέχεια θα τις επιστρέψουμε στη σάλτσα και θα μαγειρευτούν για λίγο ακόμα.
- Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ.
- Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά σε μέτρια ένταση να γίνουν σάλτσα.
- Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.
- Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά μεταφέρουμε μισή με μια κούπα από το νερό που έβρασαν στο τηγάνι με τις ντομάτες κι ανακατεύουμε. Αυτό βοηθάει να δέσει η σάλτσα μας.
- Μόλις δέσει η σάλτσα επαναφέρουμε τις γαρίδες στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι, τα λιγκουίνι κι ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό κ λίγο ωμό ελαιόλαδο.
- Προαιρετικά προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.