search

Κάρι με ρεβίθια και κολοκύθι

Κολοκύθα και ρεβίθια παντρεύονται σε ένα απολαυστικό κάρι με κρέμα καρύδας, κόλιανδρο και λάιμ. Φρουτένιο, ελαφρώς πικάντικο και πολύ χορταστικό, ιδανικό και για τη σαρακοστή.

 

Tip 1: Μπορείς να το σερβίρεις με ρύζι μπασμάτι ή και σκέτο

Tip 2: Μπορείς να αγοράσεις προβρασμένα ρεβίθια ή να τα βράσεις αφότου τα μουλιάσεις.



Υλικά

  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ, ρεβίθια, βρασμένα
  • 500 γρ. κολοκύθα (άβραστη)
  • 400 ml κρέμα καρύδας
  • 1 κτσ κάρι (σε πάστα ή σκόνη)
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1/2 κτγ πιπέρι
  • 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 50 ml νερό
Για το σερβίρισμα
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • 2 λάιμ

Εκτέλεση

  • Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους σαν ζάρια.
  • Βάζουμε λίγο από το ελαιόλαδο σε ένα ταψί, προσθέτουμε την κολοκύθα και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180°C
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και πάπρικα
  • Προσθέτουμε το κάρι και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί και αποσύρουμε.
  • Τέλος, σερβίρουμε με άφθονο κόλιανδρο και χυμό από λάιμ.
Cool Artisan