search

Vegan burger με παντζάρι

Ξεκίνησες νηστεία για τα Χριστούγεννα; Ή ακολουθείς vegan διατροφή; Η σημερινή συνταγή ειναι αφιερωμένη σε εσένα που θες να απολαύσεις σπιτικό street food χωρίς ζωικά συστατικά, χωρίς αυγό και χωρίς γλουτένη.

Σήμερα φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα burger με μπιφτέκια από παντζάρι και τις vegan σαλάτες από την Condito THE GREEN LINEΕίναι όλες: χωρίς αυγό και χωρίς γλουτένη. Είναι ιδανικές για vegans, vegetarians ή για όσους νηστεύουν, αλλά και για όλους όσους θέλουν να νιώθουν καλύτερα με τις διατροφικές τους επιλογές, χωρίς να στερούνται την απόλαυση και την ποικιλία των γεύσεων. Μόλις προστέθηκαν και 2 νέες γεύσεις: Χτυπητή και Χτυπητή με Κόκκινη Πιπεριά. 

Θα τις συνολικά βρεις σε 7 γεύσεις:

  • Χτυπητή
  • Χτυπητή με κόκκινη πιπεριά
  • Μελιτζανοσαλάτα
  • Χούμους
  • Κηπουρού
  • Ρώσικη
  • Αγγουρέζα


Υλικά

Για τα μπιφτέκια
  • 500 γρ. παντζάρια βρασμένα
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. καρύδια
  • 1-2 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 400 γρ.  βρόμη, αποφλοιωμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
Για τα burger
  • 4 ψωμάκια για burger
  • 4 κτσ από της σαλάτα  Condito THE GREEN LINE της επιλογής μας
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 4 φύλλα μαρούλι iceberg

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C στον αέρα.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη βρώμη και τα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό και δυόσμο) μέσα στο μπλέντερ.
  • Χτυπάμε καλά για 4 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, υδαρές μίγμα
  • Προσθέτουμε τη βρόμη και χτυπάμε για ακόμη 1-2 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό και δυόσμο), τα προσθέτουμε στο μίγμα κι ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Αφήνουμε το μίγμα για 1 ώρα στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις.
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε. Οι αναλογίες αρκούν για 4-5 μεγάλα μπιφτέκια.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε  για 20 λεπτά στους 180°C στον αέρα.
Για το στήσιμο του burger
  • Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα περνάμε για λίγο από την τοστιέρα ή από το φούρνο να ζεσταθούν ελαφρώς
  • Απλώνουμε στη βάση τη σαλάτα  Condito THE GREEN LINE της επιλογής μας. Εγώ προτίμησα τη νέα γεύση: Χτυπητή με κόκκινη πιπεριά
  • Προσθέτουμε το μπιφτέκι, μαρούλι, ντομάτα και κλείνουμε.
  • Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.
Cool Artisan