search

Τιραμισού, χωρίς αυγό, με Caprice (5 μόνο υλικά)

Η πιο εύκολη και απολαυστική εκδοχή του αγαπημένου τιραμισού. Αντί για σαβαγιάρ, χρησιμοποίησα Caprice Παπαδοπούλου κι έδωσα μια νέα, σοκολατένια διάσταση που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), κρύα από το ψυγείο
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. Caprice Παπαδοπούλου

Εκτέλεση

  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και την χτυπάμε να γίνει σαντιγί
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  • Σε ένα ταψάκι με διαστάσεις 15 εκ. x 20 εκ. βάζουμε στη βάση τα caprice.
  • Έπειτα, προσθέτουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) ή ένα κουτάλι.
  • Έπειτα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα Caprice και φτιάχνουμε ακόμα μια στρώση πάνω από την κρέμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα Caprice.
  • Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να σφίξει καλά η κρέμα και να δέσουν οι στρώσεις. Ιδανικά το σερβίρουμε την επόμενη μέρα.
Cool Artisan