Απολαυστικά comfort με ethnic χαρακτήρα και χωρίς τύψεις. Σήμερα σου δίνω την πιο απολαυστική vegan συνταγή για ρεβίθια με κάρι και κρέμα καρύδας που αρωματίζονται με λάιμ και φρέσκο κόλιανδρο.
Tip 1: Μπορείς να πάρεις έτοιμα βρασμένα ρεβίθια (σε σακουλάκι ή σε κονσέρβα) από το super market για να έχεις έτοιμο φαγητό σε λιγότερο από 30 λεπτά.
Tip 2: Θα βρεις την κρέμα καρύδας μέσα σε μεταλλική κονσέρβα στο ράφι με τα έθνικ προϊόντα. Θα ανακινήσεις καλά την κονσέρβα πριν την ανοίξεις γιατί έχει την τάση να διαχωρίζει το νερό από την κρέμα.
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
- 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 πράσα, ψιλοκομμένα
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 500 γρ, ρεβίθια, βρασμένα
- 400 ml κρέμα καρύδας
- 1 κτγ κάρι (σε σκόνη)
- 1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
- 1/4 κτγ μπούκοβο
- 1 κτγ αλάτι
- 1/2 κτγ πιπέρι
- 1 λάιμ
- 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
Εκτέλεση
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
- Προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, πάπρικα και κάρι
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια, την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ.
- Αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί και αποσύρουμε.
- Τέλος, σερβίρουμε με κόλιανδρο και λίγο έξτρα μπούκοβο.