Λατρεύεις τη σοκολάτα αλλά θες ένα γλυκό χωρίς ζάχαρη και με μειωμένα λιπαρά; Έλα να φτιάξουμε μαζί αυτή την απολαυστική μους μαύρης σοκολάτας με 3 μόνο υλικά που συνοδεύω με μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου Ολικής Άλεσης με Μαύρη Σοκολάτα.
Για τη μους θα χρειαστείς μόνο κουβερτούρα, γάλα και γιαούρτι και θα σου πάρει λιγότερο από 15 λεπτά να την ετοιμάσεις. ‘Επειτα την αφήνεις στο ψυγείο να σφίξει για 3 ώρες μέσα σε σακούλα ζαχαρπλαστικής και τέλος σερβίρεις σε ποτήρια. Τα μπισκότα είναι απαραίτητο στοιχείο για τη γεύση αλλά κυρίως γιατί χρειάζεσαι και ένα τραγανό “στοιχείο” σε κάθε μπουκιά.
Υλικά
- 250 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη (χωρίς ζάχαρη)
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
- 100 γρ. γάλα
- 100 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου Ολικής Άλεσης με Μαύρη Σοκολάτα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα (ψιλοκοµµένη) µε το γάλα
- Αφήνουµε τη σοκολάτα µέχρι να λιώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήµατα.
- Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφήνουµε λίγα λεπτά το µείγµα να γίνει χλιαρό.
- Προσθέτουµε το γιαούρτι και χτυπάµε το µείγµα µε μίξερ χειρός µέχρι να οµογενοποιηθεί, για 4-5 λεπτά.
- Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουµε στο ψυγείο µέχρι να σταθεροποιηθεί για περίπου 3 ώρες.
- Για το σερβίρισμα χοντροσπάμε μερικά μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου Ολικής Άλεσης με Μαύρη Σοκολάτα και τα βάζουμε στη βάση του ποτηριού.
- Γεμίζουμε με τη μους από τη σακούλα ζαχαροπλαστικής
- Διακοσμούμε με έξτρα μπισκότα στην επιφάνεια.