Η ζωή είναι “γεμάτη” μόνο όταν όλα τα αγαπημένα πρόσωπα συναντιούνται γύρω από ένα γεμάτο τραπέζι με νόστιμα πιάτα. Πιάτα που απολαμβάνει η οικογένεια και ευχαριστιούνται οι φίλοι με πλατιά χαμόγελα. Η κουζίνα γεμίζει μυρωδιές και το σπίτι γεμίζει από γέλια.
Σήμερα φτιάχνω μια συνταγή για αλμυρό κέικ με σπανάκι και μπρόκολο, ένα κέικ τέλειο για πρωινό ή για ορεκτικό σε ένα οικογενειακό τραπέζι. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική και για τις μαμάδες με μικρά παιδιά που θέλουν να εντάξουν στη διατροφή τους πολύτιμα λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο μέσα σε νόστιμες συνταγές! Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκπαιδεύσεις παιδιά κάθε ηλικίας σε ένα υγιεινό τρόπο διατροφής!
Το μπρόκολο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και βιταμίνη C ενώ το σπανάκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και C. Ο συνδυασμός τους είναι ιδανικός για μια ισορροπημένη διατροφή και με λίγο λιωμένο τυρί από πάνω θα κάνετε τα παιδιά σας να το λατρέψουν.
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
- 400 γρ Μπρόκολο Μπάρμπα Στάθης
- 400 γρ Σπανάκι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 4 αβγά
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- 400 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
- 100 γρ τυρί τσένταρ σε φέτες
- πιπέρι-λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σπανάκι και το μπρόκολο Μπάρμπα Στάθης απευθείας από την κατάψυξη
- Τα γυρίζουμε με μια ξύλινη κουτάλα από όλες τις πλευρές για να σοταριστούν καλά και να γυαλίσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τo μπέικιν, το λάδι, τα αβγά, το αλατοπίπερο και το γιαούρτι.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταία τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια για να μην εξαφανιστεί από τη γεύση.
- Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 175°c για 1 ώρα.
- Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Λίγο πριν σερβίρουμε βάζουμε το τσένταρ από πάνω και το βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180°C για να λιώσει.