Ένα διαφορετικό κέικ, αλμυρό κέικ ζυμαρικών που αγαπά τα ελληνικά τυριά! Το μυστικό για αυτό το κέικ όπως και κάθε τυρόπιτα ή σουφλέ είναι να παίξεις με τα σωστά τυριά συνδυάζοντας ένα πιο πικάντικο με ένα πιο γλυκό τυρί δίνοντας έτσι ένα υπέροχα αρμονικό αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό χρησιμοποίησα λαδοτύρι Μυτιλήνης και αρσενικό Νάξου.
Υλικά
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 4 μεγάλα αυγά
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 100 γρ Αρσενικό τυρί Νάξου τριμμένο
- 100 γρ ανθότυρο Κρήτης
- 100 γρ λαδοτύρι Μυτιλήνης
- 400 γρ σπαγγέτι, μαγειρεμένα
- 10 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομμάτια ελαφρά σοταρισμένες
- Ελαιόλαδο (για τη φόρμα)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά με μια καλή πρέζα αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τα τυριά, το μπέικον και τα βρασμένα μακαρόνια.
- Απαλά ανακατεύουμε για να αναμειχθούν καλά.
- Με λίγο ελαιόλαδο καλύπτουμε μια φόρμα για κέικ.
- Σιγά-σιγά ρίχνουμε το μείγμα με τα μακαρόνια και ανακινούμε τη φόρμα για να πάει παντού.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
- Σερβίρουμε σε φέτες με φρέσκια πράσινη σαλάτα στο πλάι.