Αυτό το πιάτο θα δώσει την απόλυτη γιορτινή νότα στο τραπέζι σου! Οι γλυκοπατάτες στο φούρνο με μυρωδικά ταιριάζουν ιδανικά με το ψητό κρέας και βέβαια τη γαλοπούλα.
Υλικά
- 2 γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σαν τηγανιτές πατάτες
- 1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν λίγο ακόμα για μετά
- 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο ρίγανη
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
- Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα αντιικολλητικό ταψί.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά
- Ψήνουμε για 25 έως 30 λεπτά στο φούρνο ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο καλυμμένο με λαδόκολλα, περιχύνουμε με λίγο ακομα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρουμε