Μία Ινδική συνταγή με έντονα καρικεύματα και γεύση που δε θα μπορούσε να λείπει από την εβδομάδα Ινδικής κουζίνας που διανύουμε.
Υλικά
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά τζαλαπένο, χοντροκομμένη
- 1 κ.σ. τζίντζερ, κομμένο
- 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
- 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 900 γρ. ρεβύθια, καθαρισμένα
- 1 κεσεδάκι ολόκληρες αποφλειωμένες τομάτες
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά και το τζίντερ και σωτάρουμε για 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μας δώσουν όλα τους τα αρώματα.
- Με το χέρι προσθέτουμε σιγά-σιγά το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί τελειώς. Ανακατεύουμε τακτικά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μίξερ και το χτυπάμε χωρίς να γίνει ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Καθαρίζουμε το τηγάνι.
- Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο πάνω από μέτρια-δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε το κάρυ και και το τσίλι και σωτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να μας δώσουν όλα τους τα αρώματα.
- Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τις τομάτες (πιέζουμε τις τομάτες με τα χέρια μας ενώ τις προσθέτουμε για να βγάλουν το ζουμί τους) και 1/2 φλυτζ. νερό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα
- Ρίχνουμε μέσα τον πουρέ σπανάκι.
- Σερβίρουμε με ρύζι.