Η πιο νόστιμη βασιλόπιτα είναι πάντα η βασιλόπιτα τσουρέκι. Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για σπιτική, αρωματική νόστιμη βασιλόπιτα. Η σημερινή συνταγή που σου δείχνω είναι πραγματικά η πιο γρήγορη κι εύκολη συνταγή γιατί θέλει μόλις 30 λεπτά προετοιμασία και μετά αναμονή για μια νύχτα προκειμένου να φουσκώσει η ζύμη. Την άλλη μέρα το πρωί ψήνεις και η βασιλόπιτα είναι έτοιμη.
Απαραίτητο συστατικό είναι το ειδικό αλεύρι για τσουρέκι από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου που κρύβει το μυστικό για επιτυχημένη υφή, σύσταση και γεύση.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 650 γρ. αλεύρι για τσουρέκι Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 180 ml γάλα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 50 γρ. νωπή μαγιάς
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλια
- 1/2 κ.γλ. μαστίχα
- 1/2 κ.γ. μαχλέπι
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
- 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό
- 150 γρ. υποβρύχιο μαστίχα Χίου
- διακοσμητικά κας κας
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε από τα μπαχαρικά βάζοντας σε ένα γουδί τη μαστίχα, το μαχλέπι, το κακουλέ και 1 κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη. Χτυπάμε καλά μέχρι να είναι όλα τα υλικά σκόνη.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα υγρά σε μπολ, το βούτυρο, τα αβγά, το γάλα και την υγρή βανίλια και τα ανακατεύουμε
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το μείγμα των μπαχαρικών και τα υγρά.
- Ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα
- Δυναμώνουμε το μίξερ στο δυνατό και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει ελαστικό και πολύ μαλακό.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 12 ώρες
- Μετά από 12 ώρες μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό, στρογγυλό ταψί με διάμετρο 27 εκ. Δίνουμε στη ζύμη σφαιρικό σχήμα, βάζοντας τις ενώσεις από την κάτω πλευρά.
- Αλείφουμε τη βασιλόπιτα με ένα αυγό.
- Ακουμπάμε κάτω κάτω στον φούρνο ένα ταψί με βραστό νερό ώστε να δημιουργείται υγρασία κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στο αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 50 λεπτά
- Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει.
- Βάζουμε το υποβρύχιο μαστίχα Χίου στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει και να γίνει ρευστό,
- Περιχύνουμε τη βασιλόπιτα και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
- Διακοσμούμε με κας κας της επιλογής μας.