search

Σουφλέ πραλίνας με 4 μόνο υλικά

Με 4 μόνο υλικά μπορείς να φτιάξεις σε λιγότερο από 10 λεπτά τα πιο νόστιμα σουφλέ πραλίνας! Είναι το ιδανικό γλυκάκι για να σερβίρεις στους καλεσμένους σου, όταν έρχονται τελευταία στιγμή.

Ταιριάζει υπέροχα με παγωτό βανίλια (λευκά παγωτά γενικά) και τρώγεται λίγα λεπτά μόλις βγει από το φούρνο.

Tip 1: Όταν λέμε πραλίνα εννoούμε νουτέλα, μερέντα κτλ.

Tip 2: Αφήνουμε πάντα την πραλίνα εκτός ψυγείου.

 

Δες εδώ το βίντεο:

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Αποφάσισα να καθιερώσουμε την #ChocoSunday κι από εδώ κ μπρος να φτιάχνουμε κάθε Κυριακή ένα σοκολατένιο γλυκάκι για να ξεκινήσει σωστά η βδομάδα μας❤️🍫 Ποιος συμφωνεί μαζί μου; ❤️🍫 Ξεκινάμε με αυτό το πεντανόστιμο σουφλέ σοκολάτας που φτιάχνεται σε λιγότερο από 10 λεπτά! Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr . . . . . . . . . pic by @photobird95 #συνταγη #greekfoodblog #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #feedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #likeforlike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις


 



Υλικά

  • 4 αυγά (2 ολόκληρα και 2 κρόκοι)
  • 50 γρ ζάχαρη λευκή, κρυσταλική
  • 100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα 2 αυγά.
  • Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια στα άλλα 2 αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ μόνο τους 2 κρόκους
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός για περίπου 3-4 λεπτά
  • Τέλος προσθέτουμε την πραλίνα, το αλεύρι και χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
  • Βουτυρώνουμε τις φόρμες και "αλευρώνουμε" με κακάο για να μην έχει λευκά σημάδια το σουφλέ μας.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12 λεπτά
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθούν για 3 λεπτά και σερβίσουμε.
Cool Artisan