Πανεύκολη και πεντανόστιμη κοτόπιτα, φούλ στην πρωτεΐνη που συνδυάζει τη διατροφική αξίας της βρώμης με το γιαούρτι. Για το κοτόπουλο μπορείς να βράσεις στήθος και να το μαδήσεις ή να πάρεις έτοιμο ψημμένο.
Υλικά
- 1 καρότο (περασμένο από το χοντρό του τρίφτη)
- 1 κολοκυθάκι (περασμένο από το χοντρό του τρίφτη)
- 2 αυγά
- 200 γρ. γιαούρτι
- 80 γρ. βρώμη
- 250 γρ. κοτόπουλο μαδημένο (ψημμένο ή βραστό)
- 200 γρ. τυρί light τριμμένο
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- 1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 ντομάτες σε φέτες
- 2 κτσ σουσάμι
Εκτέλεση
- Περνάμε το καρότο και το κολοκύθι από το χοντρό του τρίφτη
- Βάζουμε σε ένα ταψί 20 εκ. x 20 εκ. το καρότο, το κολοκυθάκι, τα αυγά, το γιαούρτι, τη βρώμη, το μαδημένο κοτόπουλο, το μισό από το τυρί, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά κι ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε από πάνω τη ντομάτα, το υπόλοιπο τυρί και το σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180°C για 60 λεπτά.