search

Κοτόπιτα χωρίς φύλλο με βρώμη, γιαούρτι και λαχανικά

Πανεύκολη και πεντανόστιμη κοτόπιτα, φούλ στην πρωτεΐνη που συνδυάζει τη διατροφική αξίας της βρώμης με το γιαούρτι. Για το κοτόπουλο μπορείς να βράσεις στήθος και να το μαδήσεις ή να πάρεις έτοιμο ψημμένο.



Υλικά

  • 1 καρότο (περασμένο από το χοντρό του τρίφτη)
  • 1 κολοκυθάκι (περασμένο από το χοντρό του τρίφτη)
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 80 γρ. βρώμη
  • 250 γρ. κοτόπουλο μαδημένο (ψημμένο ή βραστό)
  • 200 γρ. τυρί light τριμμένο
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 ντομάτες σε φέτες
  • 2 κτσ σουσάμι

Εκτέλεση

  • Περνάμε το καρότο και το κολοκύθι από το χοντρό του τρίφτη
  • Βάζουμε σε ένα ταψί 20 εκ. x 20 εκ. το καρότο, το κολοκυθάκι, τα αυγά, το γιαούρτι, τη βρώμη, το μαδημένο κοτόπουλο, το μισό από το τυρί, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά κι ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε από πάνω τη ντομάτα, το υπόλοιπο τυρί και το σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 60 λεπτά.
Cool Artisan