search

Sun Dried Tomato and Bresaola Bagel Recipe

Έχω έναν Ιταλό chef κρυμμένο μέσα μου! Λατρεύω κάθε ιταλική συνταγή και δει τις καλοκαιρινές. Σήμερα παίζω με το  pesto rosso, δηλαδή το πέστο λιαστής ντομάτας και το αγαπημένο μου αλλαντικό: bresaola.

Τhere is an Italian chef hidden in me! I love any Italian recipe, especially in the summer. Today I play with pesto rosso, aka sun-dried tomato pesto and my favorite bresaola.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη βασική συνταγή μου για ζύμη bagel

Για το πέστο λιαστής ντομάτας

Υλικά

  1. 200 γρ. Λιαστές ντομάτες
  2. 100 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
  3. 80 γρ. Κουκουνάρι
  4. 1 σκελίδα σκόρδο
  5. 50 ml ελαιόλαδο (μπορείς να βάλεις περισσότερο αν θέλεις να βγει πιο κρεμώδες)

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε το σκόρδο και αφαιρούμε το πράσινο μέρος.
  2. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Για το στήσιμο του bagel

Υλικά

  1. 3 κουταλιές της σούπας pesto
  2. 1 σκελίδα σκόρδο
  3. ελαιόλαδο
  4. 3 φέτες Bresaola
  5. 2 φέτες μοτσαρέλα
  6. Τριμμένη γραβιέρα
  7. Δυόσμο
  8. Αλάτι
  9. Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το bagel σε δύο κομμάτια και το φρυγανίζουμε ελαφρώς στην τοστιέρα. Μπορείς να το βάλεις και στο φούρνο στο grill για 7-8 λεπτά.
  2. Τρίβεις το σκόρδο στο εσωτερικό των bagel, ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις.
  3. Στη συνέχεια απλώνεις στο κάτω μέρος το πέστο.
  4. Προσθέτεις το τυρί, τη Bresaola και το δυόσμο.
  5. Βάζει το άλλο μισό bagel σαν καπάκι και το κλείνεις.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Click here for my basic bagel dough recipe

For the sun dried tomato pesto

Ingredients

 

  1. 200 gr. Sun Dried Tomato
  2. 100 gr. grated Parmesan
  3. 80 gr. Pine nuts
  4. 1 clove garlic
  5. 50 ml olive oil ( you may add more if you want to give it a creamier feeling)

Directions

  1. Peel the garlic and remove the green part.
  2. Put all ingredients in the blender and beat until the mixture is homogeneous.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Setting up the bagel

Ingredients

 

  1. 3 tbsp pesto
  2. 1 clove of garlic
  3. olive oil
  4. 3 slices of Bresaola
  5. 2 slices mozzarella
  6. Gruyère grated
  7. Fresh mint
  8. Salt
  9. Freshly ground pepper

Directions

  1. Cut the bagel in two halfs and lightly toast them in the toaster. You may grill them in the oven for 7-8 minutes.
  2. Rub the garlic inside the bagel, sprinkle with a little olive oil and season according to taste.
  3. Then spread the pesto.
  4. Add cheese, Bresaola and mint.
  5. Cap it with the other half bagel.

Serve With Love

cool artisan instagram



Cool Artisan