search

Spinach balls

spinach balls, recipe, herbs, fried, recipe, συνταγή, κεφτεδάκια σπανάκι, μυρωδικά, βρώμη, συνταγή cool artisan, Γαβριήλ Νικολαίδης

Αντί για σαλάτα! Αυτή η συνταγή είναι ο πιο νόστιμος τρόπος για vegetarian κεφτεδάκια! Τρώγονται ακόμα και κρύα και συνοδεύουν τέλεια τα καλοκαιρινά barbeque.

spinach balls, recipe, herbs, fried, recipe, συνταγή, κεφτεδάκια σπανάκι, μυρωδικά, βρώμη, συνταγή cool artisan, Γαβριήλ Νικολαίδης

Υλικά

  •  200 γρ. σπανάκι
  • 150 γρ. νιφάδες βρώμης (και λίγο παραπάνω αν το μείγμα είναι πολύ υδαρές)
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα με διάφορα μυρωδικά ψιλοκομμένα (ρίγανη, δεντρολίβανο,μαντζουράνα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. φέτα  θρυμματισμένη
  • 100 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης (τριμμένο)
  • Αλατοπίπερο (κατά βούληση και ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα)
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να κάψει.
  • Ρίχνουμε το σπανάκι και στη συνέχεια το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι.
  • Τα αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά τους.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Αλέθουμε τη βρώμη σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει αλεύρι.
  • Μόλις κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε τα αυγά, τη βρώμη, το αλατοπίπερο, τη φέτα και το λαδοτύρι Μυτιλήνης.
  • Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές. Δεν θέλουμε να καούν πολύ και να γίνουν καφέ γιατί τα λαχανικά θα χάσουν τη ζωντάνια τους.
  • Βγάζουμε τα κεφτδάκια και τα αραδιάζουμε σε απορροφητικό χαρτί που θα ρουφήξει το περισσευούμενο ελαιόλαδο.

Serve with Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan