Σήμερα έφτιαξα μια τούρτα που ονειρευόμουν εδώ και πολύ καιρό! Η συνταγή είναι πολύ απλή, αφού δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα γιαουρτογλυκό με ζελέ πολύ εύκολο στην παρασκευή! Το εντυπωσιακό βέβαια είναι η εναλλαγή των χρωμάτων! Πρόκειται μάλιστα για ένα πολύ ελαφρύ γλυκό αφού το φτιάχνω με Sweete Stevia. Η φυσική γλυκιά της γεύση την καθιστά ιδανική για κάθε γιαουρτογλυκό ψυγείου αφού αντικαθιστά τη ζάχαρη και τα τεχνητά γλυκαντικά με ένα φυσικό γλυκαντικό χωρίς θερμίδες και μάλιστα απαιτείται ελάχιστη ποσότητα, σε σχέση με τη ζάχαρη! Η αναλογία της Sweete με τη ζάχαρη είναι 1 προς 5. Ετσι αντί να χρησιμοποιήσω 500 γρ. ζάχαρη στο συγκεκριμένο γλυκό θα χρησιμοποιήσω μόνο 100 γρ. Sweete Stevia.
Βρίσκω τη Sweete στα φαρμακεία σε κουτί των 40 sticks (80 μερίδες) και σε συσκευασία 150 γρ.
Tip: Μπορείς να κάνεις την ίδια συνταγή και με τυρί κρέμα αντί για γιαούρτι, σαν ένα είδος light cheesecake
Υλικά συνταγής
- 100 γραμμ. Sweete Stevia
- 1 kg γιαούρτι στραγγιστό
- 600 γραμμ. κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια
- 5 μεγάλα φύλλα (10 γραμμ.ή 12 μικρά των 2 γραμμ. το καθένα) ζελατίνη
- 2 ακτινίδια κομμένα σε μικρούς κύβους
- 2 πορτοκάλια κομμένα σε μικρούς κύβους
- 150 γρ ανανά κομμένα σε μικρούς κύβους
- 150 γρ. φράουλες κομμένα σε μικρούς κύβους
- Προαιρετικά: χρώμα ζαχαροπλαστκής σε πράσινο, πορτοκαλί, κίτρινο και ροζ
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να φουσκώσει για 15 λεπτά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
- Προσθέτουμε τη Sweete Stevia και τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμη λεπτό.
- Βάζουμε το γιαούρτι και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα ακόμη 1 λεπτό.
- Στύβουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε σε μπρίκι με 1 κ.σ. νερό.
- Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν (περίπου 1 λεπτό) και αφήνουμε να γίνουν χλιαρές.
- Τέλος τις προσθέτουμε στη λευκή κρέμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.
- Αδειάζουμε την κρέμα σε 4 διαφορετικά μπολ. Θα πρέπει να βάλουμε την ίδια ποσότητα κρέμας σε κάθε μπολ αν θέλουμε να έχουν οι στρώσεις το ίδιο πάχος. Σε κάθε μπολ βάζουμε 430 γραμμάρια κρέμας περίπου.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε σε κάθε μπολ τα φρούτα που του αναλογούν και αν θέλουμε να βάλουμε χρώμα, βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας από το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Δηλαδή βάζουμε: κίτρινο στον ανανά, πορτοκαλί στα πορτοκάλια, ροζ στις φράουλες και πράσινο στα αντινίδια. Αφήνουμε το κάθε μπολ στο ψυγείο για δύο ώρες, να δέσει και μετά στήνουμε την τούρτα.
- Στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. την πρώτη στρώση και με την ανάποδη του κουταλιού πατάμε να ισιώσει η επιφάνεια και να κολλήσει στη φόρμα. Ακολουθούμε στη συνέχεια την ίδια τακτική και για τις υπόλοιπες τρεις στρώσεις.
- Στο τέλος διακοσμούμε με φρούτα. Εγώ προτίμησα berries
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να σφίξει. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ