search

peach clafoutis, french recipe, fruit dessert, sweet, συνταγή, γαλλική πουτίγκα, ροδάκινο, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Πρόκειται για μια κλασική γαλλική συνταγή με ένα σύγχρονο τουίστ! Μπορείς να την κάνεις με φρέσκα φρούα αλλά εγώ προτιμώ την εύκολη λύση χρησιμοποιώντας ροδάκινα κονσέρβα.

peach clafoutis, french recipe, fruit dessert, sweet, συνταγή, γαλλική πουτίγκα, ροδάκινο, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 450 ml γάλα
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ βούτυρο
  • 400 g ροδάκινα κονσέρβα, στραγγισμένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 220 º C.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη με τα χτυπημένα αυγά.
  • Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια αφήνουμε το μίγμα στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μέχρι να γίνει χλιαρό, και στη συνέχεια ανακατεύουμε με το μίγμα των αβγών.
  • Προσθέτουμε το ¼ του μοσχοκάρυδου.
  • Βουτυρώνουμε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε τα στραγγισμένα ροδάκινα στο κάτω μέρος και ρίχνουμε το μίγμα των αυγών πάνω τους.
  • Προσθέτουμετο υπόλοιπο βούτυρο πάνω σε μικρά κομματάκια.
  • Το ψήνουμε στο φούρνο για 25 έως 30 λεπτά, έως ότου το αυγό ψηθεί.
  • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με μια κουταλιά παγωτό.

peach clafoutis, french recipe, fruit dessert, sweet, συνταγή, γαλλική πουτίγκα, ροδάκινο, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Recipe via Jamie Oliver

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram γαβριηλ νικολαιδης



Cool Artisan