search

Lava Cake Recipe

lava cake recipe, chocolate, eggs, flour, vanilla, συνταγή, κέικ ρευστής σοκολάτας, βανίλια, αλεύρι, σοκολάτα που ρέει, κουβερτούρα, λάβα κέικ, κακάο, βανίλια, αυγά, αλάτι, καφέ, χωρίς μίξερ, εύκολη, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Η απόλυτη συνταγή για όσους δεν ζουν χωρίς σοκολάτα, όπως και ο υπογράφων! Είναι πολύ εύκολο και το μυστικό του για τη ρευστή σοκολάτα που ρέει σαν καυτή λάβα βρίσκεται στο ψήσιμο! Γίνεται χωρίς μίξερ και χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά προετοιμασίας.

Η ζωή είναι πιο όμορφη μετά από αυτό το κέικ!

lava cake recipe, chocolate, eggs, flour, vanilla, συνταγή, κέικ ρευστής σοκολάτας, βανίλια, αλεύρι, σοκολάτα που ρέει, κουβερτούρα, λάβα κέικ, κακάο, βανίλια, αυγά, αλάτι, καφέ, χωρίς μίξερ, εύκολη, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Υλικά

  • 400 γρ κουβερτούρα
  • 160 γρ βουτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 7 αυγά
  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 160 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • βούτυρο και κακάο για τη φόρμα

lava cake recipe, chocolate, eggs, flour, vanilla, συνταγή, κέικ ρευστής σοκολάτας, βανίλια, αλεύρι, σοκολάτα που ρέει, κουβερτούρα, λάβα κέικ, κακάο, βανίλια, αυγά, αλάτι, καφέ, χωρίς μίξερ, εύκολη, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Εκτέλεση

  • Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στην πιο δυνατή θερμοκρασία που έχει.
  • Λιώνουμε τη σοκολατα με το βούτυρο σε μπεν μαρί με προσοχή να μην ακουμπάει το σκεύος στο νερό που βράζει γιατί θα καεί η σοκολάτα.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και τον καφέ.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί του κέικ και στη συνέχεια το καλύπτουμε με λίγο κακάο.
  • Δεν χρησιμοποιώ αλεύρι για να μην είναι άσπρο εξωτερικά μόλις το ξεφορμάρω.
  • Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα του κέικ.
  • Μόλις σβήσει η λυχνία του φούρνου, δηλαδή έχει φτάσει στο μάξιμουμ της θερμοκρασίας, βάζουμε το κέικ μέσα στο φούρνο, αμέσως τον σβήνω, κλείνω την πόρτα και αφήνω το κέικ εκεί για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια το βγάζω, το αφήνω για 20 λεπτά πάνω στο πάγκο της κουζίνας και ξεφορμάρω.

lava cake recipe, chocolate, eggs, flour, vanilla, συνταγή, κέικ ρευστής σοκολάτας, βανίλια, αλεύρι, σοκολάτα που ρέει, κουβερτούρα, λάβα κέικ, κακάο, βανίλια, αυγά, αλάτι, καφέ, χωρίς μίξερ, εύκολη, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

 

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan