search

Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι

Σήμερα φτιάχνουμε super υγιεινό και νηστίσιμο κέικ με το αγαπημένο μου super food, το ταχίνι και καταπληκτικό άρωμα πορτοκαλιού.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις όλες τις συνταγές μου με ταχίνι



Υλικά

  • 300 γρ. ταχίνι
  • 350 γρ. φυσικός χυμός πορτοκάλι
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 390 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ σταφίδες ξανθές
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Για τη φόρμα
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 50 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • λίγο
  • αραβοσιτέλαιο
Για το food styling
  • 200 γρ. ταχίνι με γεύση πορτοκάλι
  • 100 γρ. νιφάδες σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ταχίνι μαζί με το χυμό από τα πορτοκάλια και τη ζάχαρη άχνη.
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενή χυλό και προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα, τις σταφίδες και τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ.
  • Ανακατεύουμε το σουσάμι με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της φόρμας.
  • Αδειάζουμε στη φόρμα το μείγμα του κέικ
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά.
  • Δοκιμάζουμε να δούμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα. Αν βγαίνει καθαρή τότε το κέικ έχει ψηθεί, διαφορετικά το αφήνουμε για ακόμα λίγα λεπτά.
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
  • Όταν είναι σε θερμοκρασία δωματίου, το καλύπτουμε με το ταχίνι πορτοκαλιού και το πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας.
Cool Artisan