search

Κοτόπουλο με κάρυ και κρέμα καρύδας

Σήμερα φτιάχνω μια έθνικ συνταγή που λατρεύω για την ευκολία και τη γεύση της. Κοτόπουλο με κάρι και καρύδα! Κάποτε την είχα εντάξει σαν συνταγή στο μενού ενός εστιατορίου και οι συνεργάτες μου στην κουζίνα την αποκαλούσαν Coco Curry Chicken. Έτσι, μου έχει μείνει στο μυαλό κι εμένα σαν: κόκο-κάρι-τσίκεν.

Τα δύο βασικά υλικά είναι η κρέμα καρύδας -που βρίσκεις σε κονσέρβα στο super market- και το κάρυ. Του ταιριάζει τέλεια το λεμόνι αλλά και το λάιμ, χυμός και ξύσμα.

Δες εδώ το video:

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 500 γρ. μπούτι κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε μικρές λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  • 1 κ.σ. κάρι
  • 200 ml κρέμα καρύδας
  • ½ λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
  • Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με το φρέσκο.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε κάρυ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά να δέσει.
  • Σερβίρουμε με ρύζι.
Cool Artisan