search

Δεν ξέρω αν έχει συμβεί και σε εσάς να συνδυάσετε ένα φαγητό με ένα μέρος ή με μια εποχή. Κάπου εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 2000, ένας σωρός φίλοι μου κι εγώ, είχαμε κολλήσει με τις αλμυρές τάρτες που έφτιαχνε ένα μαγαζί -που δεν υπάρχει, πια- στο Γκάζι, κοντά στο θέατρο της Σοφίας Σπυράτου. Πλέον, κάθε φορά που φτιάχνω μια τάρτα όπως αυτή της σούπερ συνταγής που ακολουθεί με κοτόπουλο, τυριά, κηπευτικά και μυρωδικά, κατακλύζομαι από ένα έντονο συναίσθημα ότι είμαι 20-something και ζω ξανά όλη εκείνη την εποχή.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 1 βάση για αλμυρή τάρτα. Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή.
  • 3 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κολοκύθι
  • 2 καρότα
  • 1 μελιτζάνα
  • 200 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη (μόνο τα φύλλα)
  • 3 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
  • 2 αβγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις εδώ.
  • Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους 0,5 εκ και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν.
  • Μαγειρεύουμε τα φιλέτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  • Στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε τα τυριά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε την προψημένη βάση με τη γέμιση.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Cool Artisan