search

Chocolate seminar with Stelios Parliaros

Η Nestle με κάλεσε να ξεκινήσω την εβδομάδα μου με τον πιο γλυκό τρόπο.  Το πρωί της Δευτέρας βρέθηκα στο υπόγειο του Sweet Alchemy στην Κηφισιά για να δοκιμάσω πάνω από 20 διαφορετικές συνταγές με σοκολάτα. Λευκή και μαύρη, ζεστή και κρύα συνδυασμένη με ό,τι μπορεί να κατεβάσει ο δημιουργικός νους του Στέλιου Παρλιάρου.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο προορίζεται για επαγγελματίες barrista που επιδιώκουν να βρουν τρόπους για να “τερματίσουν” την απόλαυση της σοκολάτας. Άλλωστε δεν υπάρχει καλύτερος καμβάς για να παίξεις με τη γεύση από ένα καταρράκτη λιωμένης σοκολάτας.  Ξεκινήσαμε με απλές αλχημείες όπως σοκολάτα με φουντούκι, αμύγδαλο, σουμάδα, τριαντάφυλλο και καφέ για να φτάσουμε στις πιο προχωρημένες πίστες με ginger, passion fruit, raspberry, κάστανο και μέντα. Στο τέλος όμως, ο Στέλιος Παρλιάρος μας εντυπωσίασε για τα καλά φτιάχνοντας παγωτό σκοκολάτα από ρόφημα και τιραμισού σε ρόφημα. 

Θα ακολουθήσουν πολλές συνταγές… so stay tuned

Ακολουθεί φωτοντελίριο


IMG_2682 IMG_2683 IMG_2684 IMG_2685 IMG_2686 IMG_2689 IMG_2691 IMG_2694 IMG_2704 IMG_2705 IMG_2708 IMG_2711 IMG_2715 IMG_2716 IMG_2720 IMG_2723 IMG_2725 IMG_2729 IMG_2730 IMG_2739 IMG_2741 IMG_2743 IMG_2748 IMG_2749 IMG_2750 IMG_2752 IMG_2754 IMG_2755 IMG_2757 IMG_2760 IMG_2761 IMG_2763 IMG_2764 IMG_2765 IMG_2766 IMG_2767 IMG_2768 IMG_2770 IMG_2773 IMG_2775 IMG_2776 IMG_2780 IMG_2781 IMG_2784 IMG_2790 IMG_2791 IMG_2792 IMG_2793 IMG_2794 IMG_2795 IMG_2797 IMG_2799 IMG_2806 IMG_2808 IMG_2810 IMG_2814 IMG_2818 IMG_2819 IMG_2820 ww

 

Φωτό: Mike Tsitas



Cool Artisan