search

Έφαγα τέλειο Μεσσηνιακό brunch στην Κάντζα

Τον τελευταίο καιρό λατρεύω να ανακαλύπτω την off Broadway πλευρά της πόλης, “σνομπάροντας” το πνιγμένο κέντρο που επαναλαμβάνει με θράσος τα ίδια πιάτα σε κάθε νέο εστιατόριο. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να ανηφορίσω προς την Κάντζα με την ελπίδα ότι δεν θα φάω πάλι bao bun και sause με βάση το yuzu. Και δικαιώθηκα!

Επιτέλους ένας χώρος με το comfort food που χρειάζεται η ψυχούλα σου και ελληνικές (ελληνικότατες) βάσεις. Αυτό που θεωρώ ως αυτονόητο ζητούμενο, δηλαδή ένα μοντέρνο μενού με ελληνικές πρώτες ύλες είναι ο θεμέλιος λίθος στο νέο χώρο που εγαινίασε το Brokies. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

Το Brokies βρίσκεται στην περιοχή της Κάντζας και εμφανίστηκε, πριν απο περίπου ενάμιση χρόνο. Επί της Λεωφόρου Λαυρίου, στον αριθμό 7, το Brokies εγκαινίασε ένα καινούριο κομμάτι στην περιοχή φέρνοντας στα ανατολικά της Αττικής ένα comfort restaurant που θα μπορούσε (εύκολα) να έρθει πρώτο στην κούρσα της Κολοκοτρώνη ή του Κολωνακίου. Ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα, καλομαγειρεμένα πιάτα και υπέροχα cocktail. Τι  άλλο θες;

Το Μενού

Εγώ (ως πελάτης και ως food blogger) έχω μανία με τα τοπικά προϊόντα. Και δόξα τω θεώ ζούμε σε μια χώρα με αφθονία για να ικανοποιεί τους ουρανίσκους μας. Ο chef Μανώλης Πιθάρας έχει ξοδέψει πολλές ώρες πάνω από τα τηγάνια του στην Πελοπόννησο, σε μεγάλα ξενοδοχεία (Westin – Costa Navarino) και σημαντικά εστιατόρια της Καλαμάτας (Bacara Restaurant, Kardamο). Τιμά αυτές τις ώρες δημιουργώντας έναν ολοκληρωμένο κατάλογο τόσο για τις καθημερινές όσο και για το Brunch του Σαββατοκύριακου, με ελληνικά tapas και πιάτα όπου τα Μεσσηνιακά προϊόντα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα highlights του καταλόγου: Αρχικά το burger Brokies,Ένα ιδιαίτερο και με καθαρά ελληνικό χαρακτήρα πιάτο, με πρόβειο μπιφτέκι, ταλαγάνι Μεσσηνίας και χειροποίητη pickle sauce με μουστάρδα και κόλιανδρο. Εν συνεχεία το χοιρινό κοντοσούβλι με sauce απο μοσχολέμονο που συνοδεύεται από ψητές πιπεριές με πατάτες bravas Αμφιλοχίας. Ενώ σε άλλο πιάτο δύο αγαπημένα και ιδιαίτερα υλικά, παστό Κουταβάς και λαλάγκια Aνδροβιτσανέας σερβίρονται με γραβιέρα Κρήτης και ρίγανη Ταϋγέτου.

Tα cocktails του Μενεγάκη

Ο Δημήτρης Μενεγάκης μετράει πολλά ξενύχτια πάνω από τις πιο διάσημες αθηναϊκές μπάρες και έχει “ποτίσει” αυτή την πόλη με μερικά από τα καλύτερα cocktails της Αθήνας. Ανοίγοντας ως συνιδιοκτήτης το πρώτο του μαγαζί, λοιπόν, έβαλε μπόλικο μεράκι στις γεύσεις που παρουσιάζει..

Αρκεί να δοκιμάσει κανείς το Strawberry Negroni, μια παραλαγή του κλασσικού Negroni που συνδυάζει αρμονικά δυο London Dry Gin, ένα παλαιωμένο κόκκινο και ένα λευκό Vermouth, Campari και orange bitter όπου όλα μαζί αρωματιζονται σε κενό αερος με φρέσκιες φράουλες για να το καταλάβει. Το Prosciutto Old Fashion ένα twist του κλασσικού Old Fashion με καπνιστό Blend Whiskey, σιρόπι μελιού, Old Fashion Bitter, αιθέρια έλαια από φλύδες πορτοκαλιού και αποξηραμένο προσούτο στο χείλος του ποτηριού αρωματισμένο με καπνό από ξύλο μηλιάς είναι από μόνο του ένας καλός λόγος να βγεις στην Κάντζα.

Το αγαπημένο μου όμως από όλο τον κατάλογο είναι η Cabarita με παλαιομένο ρούμι Βενεζουέλας, φρέσκος χυμό από lime, σιρόπι από τζίντζερ, πικραμύγδαλο αρωματισμένο με βανίλια, μπαχάρι (Falernum) και αρωματικό bitter βοτάνων. Μόλις φτάσει μπροστά σου θα εντυπωσιαστείς από τον αφρό από passion Fruit και πικραμύγδαλο αρωματισμένο απο φλύδα μοσχολέμονου που δίνουν ενα δροσιστικά γλυκοπικάντικο ισορροπημένο συνδυασμό. Μην ζητήσεις καλαμάκι όμως. Για να το απολαύσεις ωφείλεις να “λερώσεις” τα μουστάκια σου με αυτό το συναρπαστικά ανάλαφρο, δροσερό και γευστικό αφρό.

Info: Brokies Mood BarΛεωφ. Λαυρίου 7, Κάντζα, 5 λεπτά από τον Σταυρό Αγίας Παρασκευής και την Αττική Οδό, 210 6040 829

FB: https://www.facebook.com/brokiesbar

IG: instagram.com/Brokiesmoodbar/

 



Cool Artisan