search

Τούρτα Παγωτό Αρμενοβίλ

αρμενοβίλ, ice cream cake, no bake, recipe, συνταγή, Θεσσαλονικιώτικο Αρμενοβίλ, semifredo, cool artisan, Γαβριήλ Ν ικολαίδηςΔοκίμασα αυτό το γλυκό για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του τελευταίου μου ταξιδιού στη Χαλκιδική. Η βελούδινη υφή και το παιχνιδιάρικο όνομα του: “Αρμενοβίλ” με ενθουσίασαν! Επιστρέφοντας στο σπίτι είχα κρύψει στη βαλίτσα μου τη συνταγή! Και ιδού:

Υλικά

  • 1 φυτική σαντιγί σε κονσέρβα
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 15 μπεζέδες (θα βρείτε έτοιμες μαρέγκες στα ζαχαροπλαστεία ή μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας)

    Για τα αµύγδαλα κροκάν:

  • 150 γραμμ. αμυγδαλόψιχα
  • 150 γραμμ. ζάχαρη

Για σπιτικούς µπεζέδες:

  • 3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη

αρμενοβίλ, ice cream cake, no bake, recipe, συνταγή, Θεσσαλονικιώτικο Αρμενοβίλ, semifredo, cool artisan, Γαβριήλ Ν ικολαίδης 2

Εκτέλεση

  • Τοποθετούµε τη φυτική σαντιγί στον κάδο του µίξερ  και τη χτυπάµε για 5΄-6΄ δυνατά, µέχρι να σχηµατιστούν απαλές κορυφές.
  • Προσθέτουµε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουµε το χτύπηµα για 3΄-4΄.
  • Τέλος προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος και απαλά µε σπάτουλα ανακατεύουµε το µείγµα.
  • Προσθέτουµε την τριµµένη σοκολάτα, τα αµύγδαλα κροκάν και τους µπεζέδες σπασµένους σε κομμάτια.
  • Κρατάµε µερικά αµύγδαλα κροκάν για το food styling.
  • Ανακατεύουµε καλά το µείγµα µε σπάτουλα.
  • Θα χρησιµοποιήσουµε φόρµα στρογγυλή 22 εκ.. Ντύνουµε τη φόρµα µε µεµβράνη.
  • Αδειάζουµε το µείγµα.
  • Το παγώνουµε για µία νύχτα στην κατάψυξη.
  • Ξεφορµάρουµε, αναποδογυρίζουµε το αρµενοβίλ σε τουρτιέρα και αφαιρούµε τη µεµβράνη.
  • Γαρνίρουµε µε τα αµύγδαλα κροκάν που κρατήσαµε

Για τα αµύγδαλα κροκάν:

  • Βάζουµε τη ζάχαρη σε τηγάνι και αφήνουµε να λιώσει σε χαµηλή φωτιά.
  • Προσθέτουµε τα αµύγδαλα, ανακατεύουµε να καλυφθούν µε την καραµέλα.
  • Τα αδειάζουµε σε λαδόκολλα και τα αφήνουµε να κρυώσουν για 10΄ (τελείως).
  • Τα σπάµε µε γουδί ή τα χοντροκόβουµε στο µπλέντερ. Το καλοκαίρι εγώ τα κρυώνω στην κατάψυξη για πιο γρήγορο αποτέλεσμα και στη συνέχεια τα χτυπάω στο μπλέντερ.

 
Για τους µπεζέδες:

  • Χτυπάµε τα ασπράδι στον κάδο του µίξερ να σχηµατιστούν απαλές κορυφές.
  • Προσθέτουµε βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουµε το χτύπηµα µέχρι να σφίξει η µαρέγκα καλά.
  • Τέλος, µε σπάτουλα ανακατεύουµε απαλά στο µείγµα την άχνη.
  • Στρώνουµε λαδόκολλα σε λαµαρίνα.
  • Κόβουµε τους µπεζέδες µε κορνέ, αν έχουµε, αλλιώς αφήνουµε κουταλιές από το µείγµα στη λαδόκολλα.
  • Ψήνουµε τους µπεζέδες σε προθερµασµένο φούρνο στους 100°C για περίπου 1 ώρα έως 1 ώρα και 15΄.
  • Πρέπει να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα και απ’ έξω να είναι τραγανοί. Τους αφήνουµε να κρυώσουν καλά.

αρμενοβίλ, ice cream cake, no bake, recipe, συνταγή, Θεσσαλονικιώτικο Αρμενοβίλ, semifredo, cool artisan, Γαβριήλ Ν ικολαίδης 3

Διάβασε επίσης



Cool Artisan