search

Βρομόπιτα (ή κουακερόπιτα) με ασπράδια και κότατζ

H βρομόπιτα είναι το αγαπημένο πρωινό των διαιτολόγων για όλους τους σωστούς λόγους! Είναι πανεύκολο και πολύ γρήγορο, πλούσιο σε πρωτεϊνη και φυτικές ίνες και βέβαια χαμηλό σε θερμίδες. Βασικά συστατικά στην αλμυρή εκδοχή του είναη η βρόμη, τα ασπράδια αυγού και το κότατζ. Η πιο υγιεινή και θρεπτική επιλογή για το brunch του Σαββατοκύριακου. Μπορείς να φτιάξεις και μια μεγάλη δόση, να τα διατηρείς έως και μια εβδομάδα στη συντήρηση του ψυγείου, και να τα ζεσταίνεις κάθε πρωί στην τοστιέρα.

Εγώ το στήνω σαν πανκέικ με φέτες γαλοπούλα και τυρί του τοστ ενώ το σερβίρω με ένα αυγό (τηγανητό ή ποσέ).

 

Tip 1: Οι κρόκοι που θα περισσέψουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξεις μια πεντανόστιμη κρέμα λεμονιού. Συνταγή εδώ.  

Tip 2: Για πιο φίνο αποτέλεσμα, μπορείς να χτυπήσεις τη βρόμη στο μπλέντερ να γίνει αλεύρι και το τυρί κότατζ να γίνει κρέμα. Κι έπειτα να τα βάλεις στο μίγμα.

Δες εδώ το βίντεο:

 

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 4 ασπράδια αυγού
  • 120 γρ. βρώμη
  • 120 γρ. τυρί κότατζ
  • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κτσ μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το στήσιμο
  • 2 φέτες γαλοπούλα
  • 4 φέτες τυρί του τοστ
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

  • Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και μεταφέρουμε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα
  • Προσθέτουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα στο τηγάνι και την απλώνουμε με μια σπάτουλα να πάρει σχήμα σαν pancake.
  • Μόλις πάρει χρώμα από την κάτω πλευρά, γυρίζουμε κι από την άλλη.
  • Προσθέτουμε από πάνω τη γαλοπούλα και 2 φέτες τυρί.
  • Για να λιώσει το τυρί, μπορούμε προαιρετικά να κλείσουμε το τηγάνι με ένα καπάκι.
  • Στήνουμε κάθε μερίδα με δύο βρομόπιτες και γαρνίρουμε με αυγό τηγανιτό ή ποσέ.
Cool Artisan