Η βάση της συνταγής αποτελείται από βρώμη, μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και αργής απορρόφησης υδατανθράκων που μας κρατούν χορτάτους για ώρες. Σε συνδυασμό με την μπανάνα, οι φυσικές γλυκαντικές νότες απογειώνουν τη γεύση, χωρίς την ανάγκη προσθήκης ζάχαρης. Οι σπόροι τσία προσφέρουν επιπλέον πρωτεΐνη και ωμέγα-3 λιπαρά.
Το πιο ωραίο είναι το ότι ψήνεται στον φούρνο, κάτι που προσφέρει μια απολαυστική τραγανή υφή στην επιφάνεια με τις φέτες μπανάνας να καραμελώνους και τις σταγόνες σοκολάτας να λιώνουν, ενώ το εσωτερικό παραμένει ζουμερό. Η γαρνιτούρα με γιαούρτι, φυστικοβούτυρο ολοκληρώνει το πιάτο, δίνοντας ένα επιπλέον γεύση και φουλ πρωτεΐνη.
Διατροφική ανάλυση για 1 Μερίδα:
- Θερμίδες: 684
- Πρωτεΐνες: 28 γρ.
- Λίπη: 22 γρ.
- Υδατάνθρακες: 96 γρ.
Υλικά
- 60 γρ. Βρώμη
- 2/3 Μπανάνας (ώριμη) 80 γρ.
- 10 γρ. Σπόροι τσία
- 150 ml Γάλα (φυτικό ή ζωικό)
- 10 γρ. Σταγόνες σοκολάτας
- 1/3 Μπανάνας κομμένη σε φέτες (20 γρ.)
- 20 γρ. Σταγόνες σοκολάτας
- 100 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
- 10 γρ. Φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ, λιώνουμε την μπανάνα (80 γρ.) με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τη βρώμη, τους σπόρους τσία, το γάλα και τις σταγόνες σοκολάτας (10 γρ.). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος.
- Γαρνίρουμε από πάνω με τις φέτες μπανάνας (20 γρ.) και τις επιπλέον σταγόνες σοκολάτας (20 γρ.).
- Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε με γιαούρτι (100 γρ.) και φυστικοβούτυρο (10 γρ.) για γαρνιτούρα.