search

Βίγκαν κέικ σοκολάτα

Απολαυστικό, σοκολατένιο, με κομμάτια σοκολάτας σε κάθε μπουκιά! Αυτό το vegan κέικ είναι το πιο απολαυστικό πρωινό για κάθε μέρα δίπλα από τον καφέ σου. Όπως όλα τα κέικ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις τα υγρά στοιχεία σε ένα μπολ, τα στερεά σε ένα άλλο και έπειτα να ενώσεις! Ψήνεις κ έτοιμο!



Υλικά

  • 400 ml ρόφημα αμυγδάλου
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 350 γρ. ζάχαρη μαύρη κρυσταλλική
  • 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Για τη φόρμα
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 1 κτσ αλεύρι
  • 1 κτσ κακάο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα υγρά στοιχεία δηλαδή το ρόφημα αμυγδάλου, το ηλιέλαιο, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, το εκχύλισμα βανίλια, το ξίδι και τη ζάχαρη.
  • Χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά, δηλαδή το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τη σόδα και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά και ανακατεύουμε
  • Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι και κακάο μια φόρμα 28 εκ. με τρύπα στη μέση και βάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 60 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προαιρετικά διακοσμούμε με γλάσο
Post Tags
Cool Artisan