search

Βίγκαν καρμπονάρα με μανιτάρια

Αν τα ρεβίθια μπορούν να γίνουν καρμπονάρα, μπορείς να γίνεις ό,τι θες στη ζωή σου.

Σήμερα φτιάχνουμε μια απολαυστική μακαρονάδα με σάλτσα που έχει υφή και γεύση σαν να έχεις λιώσει πεκορίνο σε κρέμα γάλακτος. Χρησιμοποιώ μανιτάρια σοταρισμένα σε κρεμμύδι για να την κάνω πιο πλούσια. Μπορείς ακόμα να προσθέσεις ψιλοκομμένο κολοκύθι ή πιπεριές, ανάλογα με τα γούστα σου

 

Tip1:  Βράσε μια μεγάλη ποσότητα από αποφλοιωμένα ρεβίθια, χώρισε τα σε μικρά σακουλάκια (ή ταπεράκια) και αποθήκευσε τα στην κατάψυξη για να έχεις κάθε φορά την ποσότητα που χρειάζεσαι χωρίς να κάνεις όλη τη χρονοβόρα διασικασία.

Tip 2:  Μουλιάζουμε τα κάσιους από την προηγούμενη μέρα. Αν το ξεχάσεις μπορείς να τα μουλιάσεις για 3 ώρες σε ζεστό νερό.

Tip 3:  Σε όλες τις μακαρονάδες χρησιμοποιούμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια για να δέσουμε τη σάλτσα. Μισή κούπα από το νερό είναι αρκετό. Ρίχνουμε το νερό στο τηγάνι τη στιγμή που παντρεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά.

Δες εδώ το βίντεο:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Σήμερα φτιάχνουμε την πιο υγιεινή εκδοχή για καρμπονάρα που έχεις φανταστεί ❤️ χωρίς λιπαρά, χωρίς ζωικά προϊόντα ????Σου δείχνω πως να φτιάξεις μια #vegan τυρένια σάλτσα για ζυμαρικά με βάση τα ρεβίθια και τα κάσιους! Απλά χτυπάς τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ, σοτάρεις τα λαχανικά και ανακατεύεις με τα μακαρόνια! Τόσο απλά! Και η γεύση είναι ίδια – και καλύτερη – από την κλασική μακαρονάδα ❤️Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση (και όλα τα μυστικά tips) στο coolartisan.gr . . . Κανε κλικ στο http://coolartisan.gr/gr/?recipe-post=vegan-carbonara . . . . . . . . pic by @photobird95 #συνταγη #greekfoodblog #igtvfoodvideo #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #feedfeed #thefeedbfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #likeforlike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις



Υλικά

Για τη σάλτσα
  • 200 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 200 γρ. κάσιους μουλιασμέμα
  • 100 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 100 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κτγ ξερή ρίγανη
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1 κτγ πιπέρι
  • 7 γρ. διατροφική μαγιά
  • 1 λεμόνι (το χυμό μόνο)
Για το στήσιμο του πιάτου
  • 500 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν (κομμένα σε φέτες)
  • 1 κρεμμύδι ξερό (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Ζυμαρικά (της επιλογής σου)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σάλτσα και χτυπάμε σε δυνατή ένταση για 7-8 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεπτόρευστη σάλτσα.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίες.
  • Βάζουμε 2 κτσ ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι.
  • Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια ένταση.
  • Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον κύβο λαχανικών.
  • Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια σε μέτρια ένταση για 15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν εντελώς.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και 1/2 φλυτζάνι από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια
  • Τέλος, προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε
Cool Artisan