search

Οι vegan μπάρες αλλιώς. Σε αυτή τη συνταγή για μπάρες που στήνεται μέσα σε μια φόρμα για κέικ, φτιάχνω μια βάση από φουντούκια, βασιλικούς χουρμάδες και σιρόπι σφενδάμου. Πάνω της, στρώνω μια σούπερ εύκολη κρέμα με ταχίνι την οποία διακοσμώ με λιωμένη σοκολάτα. Κόβω σε μπάρες και έτοιμος για σερβίρισμα!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

Για τη βάση
  • 50 γρ. φουντούκια
  • 200 γρ. βασιλικοί χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
  • 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
Για την κρέμα ταχίνι
  • 300 γρ. ωμά κάσιους
  • 50 γρ. ταχίνι
  • 30 ml σιρόπι αγαύης
  • 10 ml έλαιο καρύδας
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
Για την επικάλυψη
  • 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 10 ml έλαιο καρύδας

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Για τις μπάρες, χρησιμοποιούμε μια φόρμα κέικ από σιλικόνη.
  • Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τους χουρμάδες, τους ξηρούς καρπούς και το σιρόπι σφενδάμου και χτυπάμε.
  • Πιέζουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας και το αφήνουμε στην άκρη. Μπορούμε να ισιώσουμε την επιφάνειά του με ένα ποτήρι.
  • Καθαρίζουμε το μπλέντερ και το ετοιμάζουμε για το επόμενο μείγμα.
Για την κρέμα ταχίνι
  • Μουλιάζουμε τα κάσιους σε καυτό νερό για 5 ώρες.
  • Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να είμαι κρεμώδες και ομοιογενές.
  • Στρώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω στη βάση και μετά χτυπάμε ελαφρώς τη φόρμα στην επιφάνεια του πάγκου για να απελευθερωθούν τυχόν φυσαλίδες αέρα από την κρέμα.
  • Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να σταθεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για την επικάλυψη
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το λάδι καρύδας.
  • Στη συνέχεια, βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο και το καλύπτουμε με τη λιωμένη σοκολάτα κάνοντας γραμμές.
  • Κόβουμε σε μπάρες και σερβίρουμε.
Cool Artisan