search

Vegan ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα από μανιτάρια και μπρόκολο

Τα μανιτάρια και το μπρόκολο είναι ο ιδανικός συνδυασμός για τις καθημερινές, γρήγορες μακαρονάδες του χειμώνα. Μαγειρεύονται σε ελάχιστο χρόνο και δίνουν γεύση σε λευκές και κόκκινες σάλτσες. Σήμερα σου δείχνω πως να φτιάξεις μια vegan, κρεμώδη σάλτσα με “τυρένια” γεύση χάρη στο PARVEGANO .

Κρεμμύδι και πράσο σοτάρονται στο τηγάνι, έπειτα μπαίνουν τα λαχανικά, δένουν με κορν φλάουρ και τέλος προσθέτω το PARVEGANO που θα δώσει την “τυρένια” αίσθηση στη μακαρονάδα μου.

Πρόκειται για ένα ελληνικό προϊόν που περιλαμβάνει τρίμμα ξηρών καρπών, διατροφική μαγιά και νόστιμα φυσικά συστατικά. Προσφέρει στο πιάτο την απαραίτητη umami «τυρένια» αίσθηση, απαλλαγμένη από ζωικά λιπαρά.

Δεν περιέχει γάλα, γλουτένη, σόγια, λακτόζη, GMOs και βέβαια δεν έχει ζωικά παράγωγα ενώ είναι φυσική πηγή ασβεστίου, βιταμινών, φυτικών ινών και πρωτεΐνης.



Υλικά

  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 400 γρ μανιτάρια (της επιλογής σου)
  • 1 μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
  • 1 κύβος ζωμός λαχανικών
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κτγ σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κτγ θυμάρι
  • χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 100 ml καυτό νερό
  • 45 γρ. PARVEGANO Sweet & Nutty
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 γρ. ζυμαρικά λινγκουίνι
  • Έξτρα PARVEGANO Sweet & Nutty για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο να κάψουν σε μέτρια φωτιά.
  • Σωτάτουμε τα κρεμμύδια με το πράσο.
  • Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και τον κύβο.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το μπρόκολο.
  • Σιγομαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 20-30 λεπτά
  • Έπειτα προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
  • Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το ζεστό νερό και ανακατεύουμε.
  • Τέλος, προσθέτουμε το PARVEGANO Sweet & Nutty, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονα αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε
  • Προαιρετικά, γαρνίρουμε με έξτρα PARVEGANO Sweet & Nutty
Cool Artisan