search

Vegan Lava Cake με καρδιά από φιστικοβούτυρο

Σήμερα σου δείχνω πως να φτιάξεις ένα απολαυστικό lava cake της στιγμής από τα υλικά που χρησιμοποιείς για να φτιάξεις το πρωινό γεύμα βρώμης! Χτυπάς απλά υλικά που (πιθανότατα) έχεις ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας, τα ψήνεις σε φόρμες για σουφλέ και φτιάχνεις το πιο απολαυστικό κέικ με ρευστή καρδιά! Σοκολάτα και φιστικοβούτυρο αναμειγνύονται σε ένα γλυκό που δεν θα σε “βομβαρδίσει” με ενοχές.



Υλικά

  • 120 γρ. βρώμη
  • 260 γρ. φυτικό ρόφημα αμυγδάλου
  • 20 γρ. κακαο
  • 80 γρ. σιρόπι σφένδαμου
  • 1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.τ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.τ.γ. αλατι
  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας (μαύρη κουβερτούρα)
  • 3 κ.σ. φιστικοβούτυρο (ή αμυγδαλοβουτυρο, ή ό,τι άλλο φυτικό βούτυρο θες)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
  • Βάζουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το φιστικοβούτυρο.
  • Χτυπάμε για 4-5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
  • Βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας φιστικοβούτυρο σε 3 αντικολλητικές φόρμες
  • Μοιράζουμε το μίγμα της βρώμης από το blender στις 3 φόρμες
  • Ψήνουμε στους 180°C για 8 λεπτά
  • Σερβίρουμε ζεστό απευθείας από το φούρνο
Cool Artisan