search

Vegan Γιουβέτσι με κεφτεδάκια

Κεφτέδες με κριθαράκι! Το πιο comfort φαγητό για όλες τις εποχές του χρόνου. Σήμερα σου δείχνω μια απολαυστική, απλή και απόλυτα χορταστική εκδοχή που είναι βεβαίως vegan και πεντανόστιμο.

Tip: Μπορείς μέσα στο γιουβέτσι να προσθέσεις ντοματίνια και ψιλοκομμένη πιπεριά για να το κάνεις πιο “καλοκαιρινό”.

Διάβασε επίσης

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για το γιουβέτσι
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. χυμό ντομάτας
  • 500 ml νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. κριθαράκι (μέτριο)
Για τα κεφτεδάκια
  • 200 γρ. κους κους
  • 1 ποτήρι καυτό νερό
  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ή 1 κτγ σκόνη σκόρδο)
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κτσ σόγια σος
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για το γιουβέτσι
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C
  • Βάζουμε το λάδι σε ένα φαρδύ ταψί
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το χυμό ντομάτας, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
Για τους κεφτέδες
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κους κους με το νερό, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 4-5 λεπτά για να φουσκώσει το κους κους.
  • Σε ένα δυνατό μπλέντερ βάζουμε τα ρεβίθια, το κους κους και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια δεμένη "ζύμη".
  • Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα αραδειάζουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
  • Τα ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για το στήσιμο
  • Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα στο ταψί, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.
  • Ψήνουμε για 4-5 λεπτά στους 180°C.
  • Βγάζουμε ξανά το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε τα ψημμένα κεφτεδάκια.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
  • Σερβίρουμε ζεστό απευθείας από το φούρνο και γαρνίρουμε με vegan παρμεζάνα.
Cool Artisan